Dr Nataša Popović: maskulinizacija lica pomoću hijaluronskih filera

11-05-2021
Featured Video Play Icon

Maskulinizacija, odnosno pospešivanje muških karakteristika lica pomoću hijaluronskih filera ili sopstvene masti, je intervencija koja je u poslednje vreme sve više tražena. Više otkriva dr Nataša Popović, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

pre i posle maskulinizacije pomoću hijaluronskih filera

Konturisana vilica za muževniji izgled

”Maskulinizacija je intervencija u kojoj se koristi hijaluronski filer. Može se koristiti i masno tkivo – radi uvećanja vilične regije kod muškaraca. To je jedna od interesantnih i sve popularnijih metoda za koju se muškarci najčešće odlučuju, da bi dobili taj jedan izgled lica i taj donji deo lica , tj viličnu regiju – uvećanu. Samim tim izgledaju muževnije i lepše”, kaže dr Nataša Popović, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Za dobar efekat je potrebno min 2 ml hijalurona

”Regija u koju se aplicira je cela mandibularna regija. To podrazumeva bradu i ceo taj ugao, sve do ušnih školjki. Da bi se postigao adekvatan rezultat, najmanje je potrebno iskoristiti 2 i više hijaluronska filera…a što se tiče masnog tkiva – ako postoji u određenoj regiji, može se izvući više kubika”, pojašnjava dr Nataša te dodaje kako se na ovu intervenciju, u poslednje vreme odlučuje sve veći broj mladih muškaraca.

pre i posle maskulinizacije pomoću hijaluronskih filera

Brz rezultat koji traje godinu dana

Intervencija traje veoma kratko, svega nekih 15-20 min. Nakon intervencije pacijent može poći svojoj kući, a oporavka nema, u smislu nekih posebnih otoka ili modrica. Trajanje rezultata u proseku je negde oko godinu dana. Nakon što se hijaluron prirodnim putem razgradi u organizmu, tretman se može ponoviti”, zaključuje dr Popović. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar