All on 4 i All on 6 koncept

16-12-2023
Featured Video Play Icon

All-on-4 i All-on-6 predstavljaju inovativne koncepte zubnih implantata. Oni  omogućuju da pacijent dobije kompletan zubni niz u jednoj poseti, koristeći samo četiri ili šest implantata na vilici

Koncept All on 6

Od bezube vilice do kompletnog zubnog niza

Koncepti All on 4 i All on 6, u bukvalnom prevodu znače da se jedna bezuba vilica, može rešiti uz pomoć samo četiri, odnosno šest implantata – kada je to moguće i vilična kost dozvoljava. Sama intervencija postavljanja implantata je veoma bezbolna i traje svega e 15-20 min. Ponekad  4 implantata možemo postaviti za  gotovo 40 minuta, kaže stomatolog dr Nikola Bakiš iz ordinacije Dentar Corner.

Postavljanje implantata

Pacijent odma dobija nove fiksne zube

”Najveća prednost ovakvih tipova intrevencija je da na tek postavljene implantate, možemo postaviti privremene zube ili pacijentove stare proteze koje su često nekomforne i dotrajale. Njih možemo na licu mesta modifikovati i povezati na tek postavljene implatate te pružiti pacijentu fiksni rad. Ako pacijent nema nikakve privremene zube – odnosno nema proteze, za nekoliko sati možemo kreirati privremeni zubni niz i povezati ga na tek postavljene implantate. To za praktično 24 sata daje pacijentu neverovatan komfor i podiže kvalitet života”, pojašnjava dr Bakiš.

All on 6, PRE/POSLE

Brzo srastanje implantata i finalni protetski rad

”Ovako urađen i sproveden protokol, omogućava brže srastanje implantata u kosti i jako brzo privikavanje na novi protetski rad. Za 8-12 nedelja, odnosno za 2-3 meseca, neophodno je privremene zube ukloniti i uraditi definitivni zubni niz koji prema željma pacijenta može biti  modifikovan. All on 4 i All on 6 su idealna rešenja kod pacijenata sa sa potpuno bezubim vilicama. Znači, kada nije prisutan nijedan zub u vilici, odnosno kada je paradontopatija ili bolest vilične kosti uznapredovala toliko da su zubi veoma dotrajali i njihovi korenovi ne mogu biti upotrebljeni za novi protetski rad”, zaključuje dr Nikola.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar