Aloje vera , drevna čuvarica zdravlja i mladosti

07-05-2017

Još od davnina Aloje vera je poznata kao lekovita biljka a njezina neverovatna svojstva dobro su koristili grčki i rimski lekari. Kao tajni sastojak u svojim tretmanima za ulepšavanje, upotrebljavale su je egipatske kraljice Kleopatra i Nefertiti.  Naime, zanosna Kleopatra je aloje veru smatrala svojevrsnim izvorom mladosti, pa ju je koristila za zaštitu kože od štetnih posledica sunca.


Ova lekovita biljka predstavlja prirodnu zaštitu od sunca, a poznata je njena sposobnost obnavljanja i smirivanja kože nakon što mu se prekomerno izložimo. Ona pomaže u slabljenju efekta ultraljubičastih zraka jačajući imunološku reakciju kože, te štiti ćelije kože od štetnog delovanja UVB zračenja, ali bori se i protiv slobodnih radikala uzrokovanih zračenjem.


Osim što ima snažno hidratacijsko delovanje , aloja umiruje, neguje i obnavljaja naš organizam. Brojna naučna istraživanja pokazala su zapanjujuću učinkovitost pri spoljašnjoj primeni aloje vere u lečenju opekotina, opekotina od sunca, upalnih procesa na koži, nadraženosti kože i rana. Pored svoje blagotvornosti prema suvoj, dehidriranoj i zreloj koži, aloja se pokazala odlična i pri smanjivanju bora, zahvaljujući sposobnosti prodiranja u kožu i stimulisanja fibroblasta.  Ova lekovita biljka podstiče prirodno obnavljanje ćelija, poboljšavajući strukturu i elastičnost kože, zbog čega ona postaje čvršća, mekša i blistavija. Uz to, hrani i štiti vlasište održavajući zdravlje kose.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar