Povećanje velikih usmina hijaluronskim punjačima, novi trend u podmlađivanju vagine

10-05-2017

Nakon već poznatih invazivnih i neinvazivnih metoda podmlađivanja ženskog polnog organa , bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti novi trend u ulepšavanju te intimne zone. Iako je za neke ovo još uvek tabu tema, na red u službi lepote vagine, došla je i hijaluronska kiselina . Naime , dame sada mogu podmlatiti svoju vaginu tako da u velike usmine ubrizgaju hijaluron.
Dr Jennifer Walden iz američkog udruženja estetskih hirurga objašnjava da je ovaj trend sve popularniji zahvaljujući tome što sve više žena neguje “brazilku” na intimnoj zoni, ali i zahvaljujući fotografijama “savršenih” mladih žena u magazinima na koje se pripadnice lepšeg pola ugledaju:
”Pored popularnosti ove procedure, sve je više onih koji hirurški sređuju usmine, ali i sužavaju vaginu. Žene depiliraju intimnu zonu ili dlačice uklanjaju laserom, pa je tako intimna zona vidljivija i njima i njihovim partnerima” .


Ipak, ovaj tretman savetuje se samo ženama kojima su se usmine opustile nakon porođaja ili usled menopauze. Doktorica tvrdi da je rizik kod ove procedure minimalan, ali da svakako postoji mogućnost stvaranja hematoma. Osim toga ubrizgavanje hijalurona u velike usmine vagine može izazvati krvarenje i infekcije ali i prouzrokovati smanjenu osetljivost genitalija. Alternativa hijaluroskom fileru je ubrizgavanje sopstvenog sala, koje se do sada koristilo uglavnom za uvećanje zadnjice, grudi ili pak usana, a odnedavno i u rešavanju ovog intimnog problema.
Ali bez obzira na nadolazeće trendove, ginekološkinja dr Naomi Crouch sa Kraljevskog koleđa za ginekologinju, tvrdi kako veruje da ovo neće postati globalni trend, već samo metoda kojom će se ukloniti razne nepravilnosti, poput asimetrije, u vanjskom izgledu ženskog polnog organa: ”Nema potrebe da žene “sređuju” intimnu zonu estetskim zahvatima jer vagine postoje u različitim oblicima i veličinama, ali su sve lepe i ne morate ništa da ubrizgavate u njih, osim ukoliko za to postoji zdravstveni razlog – zaključuje dr. Crouch.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar