Antiejdžing kreme imaju gotovo isti efekat na kožu kao i obične

09-12-2023

Rezultati jednog istraživanja su pokazali kako kreme protiv starenja nisu posebno efikasne, navodi se u članku koji je objavio časopis za zaštitu potrošača Test

Antiejdžing i obične kreme imaju gotovo isti efekat

Tokom 4 nedelje testirano je 9 antiejdžing krema na 270 žena. Učesnice studije su svako jutro i navečer koristile na jednoj strani lica kremu protiv bora a na drugoj običnu vlažnu kremu. Obe strane lica fotografisane su pre i posle testiranja a rezultati su pokazali da kreme protiv starenja nemaju nikakav poseban učinak.

Samo invazivne i neinvazivne metode podmlađivanja brišu bore

Jedine efikasne u podmlađivanju i peglanju bora su neke neinvazivne tehnike poput  hijaluronskih filera,   lasera, radiofrekvencije , botoksa dok se se, za ozbiljniji i trajniji rezultat možete podvrgnuti nekom hirurškom zahvatu. Kreme jesu dobre u održvanju svežine lica ali one nisu toliko čudotvorne da brišu bore.

Sprečite znakove starenja zdravim životnim navikama

Istraživači koji su bili uključeni u studiju ističu kako na sprečavanje pojave bora,  najviše utiču zdrave životne navike poput dovoljno sati sna i najmanje 1,5 litar vode dnevno, navodi se u Testu. Takođe je važna zdrava i uravnotežena ishrana s puno voća i povrća koja će pomoći u kontroli bora kao i izbegavanje cigareta i ultraljubičastog svetla jer oštećuju kožu.

Pravilna nega kože pomaže održavanju savršenog tena

Pravilna nega kože isto je veoma bitna kako bi ona izgledala mladoliko i sveže. Preporučuje se koriščenje aloe vere ali i proizvoda za negu koji sadrže pšenicu ili gavez, dudući da oni obiluju alantoinom. Prirodna ulja (arganovo, bademovo i jojoba) takođe osiguravaju dodatnu vlagu.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar