Ministarstvo zdravlja i HLK: dr Miletić je uradio niz stručnih propusta!

07-12-2023

Nakon jezivih i teških optužbi pacijenata za: nestručno lečenje, neizdavanje računa, ugrožavanje života a pre svega za bezdušno kasapljenje u vidu strašnih i trajnih ožiljaka, Hrvatska lekarska komora i Ministarstvo zdravlja RH,  prekinuli su šutnju. Potvdili su u slučaju jedne pacijentkinje da je ”Matija Miletić  uradio niz stručnih propusta!”

rezovi nakon fejslifta kod dr Miletića

Sve žrtve proživljavaju teške traume i imaju mučna svedočanstva

Slučaj hrvatskog plastičnog i rekonstruktivnog hirurga dr Matije Miletića, ponovo je uzburkao javnost.  Podsetimo još pre dve godine, nezadovoljne pacijentkinje su u cenjenoj televizijskoj emisiji Provjereno – koja se emituje na hrvatskoj  Novoj TV, optužile dr Matiju Miletića za nestručan rad. 

FOTO: Ilustracija

Najgore je prošla žena sa amputiranim grudima

Sve su one imale slična svedočanstva koja su uključivala: neizdavanje računa,  traume, postoperativne komplikacije, korišćenje nedopuštenih supstanci i pre svega nagrđenost izgleda. Ona je u pojedinim slučajevima bila tolika da je čak i nakon nekoliko hirurških ”popravaka”, bilo gotovo nemoguće ispraviti počinjenu štetu. Vlasnik klinike MM Medestetica – Matija Miletić se celo se vreme pravdao, kako je sve odrađeno po pravilima struke.

Pacijentkinja koja je tražila hijaluron, dobilla je od MM biopolimer

Titula Naj doktor se stiče na osnovu 10-ak pozitivnih komentara

Najveći razlog zbog kojeg su unesrećeni pacijenti odabrali dr Miletića, bilo je čak pet osvojenih titula Naj Doktor. Verovali su da je reč o vrhunskom hirurgu koji je epitet najboljeg stekao izborom brojnih zadovoljnih pacijentata.  Pre dva meseca obavili smo razgovor sa predsednikom udruge koja stoji iza portala Naj Doktor -Lovrom Kelamom, koji se odmah ogradio od slučaja.

Rezultat fejslifta i blefaroplastike kod MM

Izgleda da svako može biti Naj doktor

Otkrio nam je i da je za osvojiti titulu Naj doktor, dovoljno sakupiti tek desetak pozitivnih komentara: ”Dovoljno je 10 pozitivnih komentara kumulativno (ako nema negativnih)  i bar jedan pozitivan u prethodnoj godini. Trideset pozitivnih je puno više nego treba za osvojiti titulu Naj Doktor. Sve to lepo piše pri svakoj objavi”, izjavio je tada Kelam. Ovo je saznanje, učilo je slučaj dr Miletića još dubljim.

Svedočanstva novih osakačenih pacijenata su se nizala

U junu ove godine emisija Provjereno Nove TV ponovo je objavila, nova svedočanstva žrtava dr Miletića a vest  su preneli regionalni mediji pa i naš portal. Jedna od pacijentkinja dr Miletića, tada je već mesecima imala otvorenu ranu na licu iz koje se cedila ozbiljna količina krvi. Iako ju je hirurg uveravao kako je sve u redu, nesrećna je žena završila na hitnoj hospitalizaciji. Danas je nakon dugog lečenja trajno unakažena.

Jedna od pacijentkinja MM posle fejslifta

Teške priče i traume

Druga unesrećena je već tri godine, ‘muku mučila’ sa ranom na ožiljku preko celog stomaka. Jezive priče žrtava su se nizale…. Mesec dana kasnije, Jutarnji list objavljuje još jedno strašno svedočanstvo žrtve dr Miletića, koja je bila toliko osakaćena da čak ni danas, nakon 8 operacija popravaka ne može ispraviti njegovu grešku: ‘Imala sam rak dojke, a onda su me unakazili! Uništena sam, a dr Miletić se smejao”, izjavila je nesrećna žena za Jutarnji list. Sledile su nove prozivke na rad MM koje je ovoga puta objavio  istraživački portal Telegram.hr. Iako su sve žrtve do tada, protiv MM podnele brojne prijave kako HLK,  Ministarstvu zdravlja, tako i one krivične, institucije su uglavnom ćutale.

Rezultat podizanja obrva koje je obavio MM

U Sloveniji je reklamirao svoje zahvate, on tvrdi da nije

Da se ne radi o običnoj zavrzlami dokazao je i slovenski portal 24ur.com, koji je nakon vesti o Matiji Miletiću u medijima, primetio da on radi i na području Slovenije. Na to su ih podstaknule objave medicinskog centra Julius iz Maribora koje su reklamirale korekcije u izvedbi dr Miletića. Iako je u razgovoru za renomirani slovenski news portal, Miletić tvrdio da ne radi na području Slovenije, iz klinike sa kojom je sarađivao – opovrgli  su ga u navodima.

još jedna pacijentkinja koja je od MM umesto hijalurona, dobila sintetički preparat

Julius sarađuje s dr Miletićem

”U medicinskom centru Julius, potvrdili su da sarađuju s dr Miletićem. Naime, jednom ili dva puta mesečno iznajmljuju mu prostor na nekoliko sati u kojem on održava konsultacije s klijentima. Ukoliko se klijent odluči na zahvat, obavlja ga u svojoj poliklinici u Zagrebu. Kako kažu, radi vrlo malo. Sa njihova Facebook profila jasno je da Miletić tamo radi barem korekcije klempavih ušiju. Uz Miletićevu fotografiju stoji da u njihovoj poliklinici “možete dobiti konsultacije i intervenciju za nekoliko dana”, otkrio je 24ur.com. Dodali su i da su navedeni postovi  izbrisani, nakon njihovih objava o MM.

objave medicinskog centra julius koje su posle izbrisane

Car je čini se, napokon go!

Danas je istraživački portal  Telegram.hr objavio nova saznanja o ovom zaista strašnom slučaju: ”Tek ovih dana Hrvatska lekarska  komora povukla je prve konkretne poteze u slučaju Miletića. Njihovo Poverenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor utvrdilo je da je Miletić počinio niz stručnih propusta tokom lečenja jedne od pacijentkinja. Ta informacija iz Komore nam je službeno potvrđena. Sad, kažu, čekaju DORH nakon čijih će se poteza pokrenuti pravni postupci. Kako doznajemo, Poverenstvo je utvrdilo da je doktor Miletić učinio niz stručnih propusta pre, za vreme i nakon izvođenja zahvata, da je ignorisao upozorenja pacijentkinje o problemima, te da medicinska dokumentacija pacijentkinje koju je dostavio HLK nije potpuna.”

Rezultat fejslifta MM

Očekuje se epilog i ostalih slučajeva

”Telegram takođe doznaje da je Poverenstvo o propustima obavestilo resorno Ministarstvo zdravlja, koje nam je to potvrdilo. Kako su kazali iz Ministarstva, predmet su dostavili na “nadležno postupanje Općnskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu radi poduzimanja daljnjih mera iz njihove nadležnosti’. Neslužbeno doznajemo da je na teren izašla i zdravstvena inspekcija koja je također utvrdila niz propusta u radu doktora Miletića”, zaključuje istraživački portal Telegram.hr

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar