Svega 10 pozitivnih recenzija je dovoljno za osvojiti titulu Naj Doktor

27-09-2023

Nakon što je Hrvatsku potresao estetski skandal sa ozbiljnim otžužbama na rad hirurga dr Matije Miletića, odlučili smo proveriti kako je dotični lekar došao do titula Naj Doktor 2016., 2017., 2018., 2019., 2020. i kakav kredibilitet one zapravo imaju? ”Možda je bio dobar u početku pa se posle pokvario”, odgovorio nam je Lovre Kelam sa portala Naj Doktor te otkrio da je za osvajanje titule dovoljno 10-ak pozitivnih recenzija

Verovale su da je Naj Dokor – najbolji u svojoj klasi

Ono što je zajedničko većini pacijentkinja koje su tužile dr Matiju Miletića za velike propuste i sakaćenje, jest činjenica da su na odabir njega kao stručnjaka –  uticale titule Naj Doktor koje i danas stoje na oficijelnoj stranici  klinike MM Med estetica,  dajući mu kredibilitet stručnosti i iskustva. Sve one su bile uverene da je reč o savršenom stručnjaku, budući da su ga odabrali pacijenti. Međutim, stvari su se u praksi pokazale drugačijima,  što je rezultiralo sa 14  tužbi na rad  dr Miletića.

Rezultat zahvata koji je izveo matija miletić

Portal Naj doktor se ograđuje od dr Miletića

Ne bi li shvatili , kako je neko sa 5 osvojenih  titula Naj Doktor, mogao da završi u ovakvoj situaciji, obratili smo se Lovri  Kelamu – predsedniku Udruge Najdoktor koja stoji iza istoimenog portala. Kelam je kaže šokiran natpisima o Dr Miletiću koji poslednjih dana pune medije i daje svoje objašnjenje razvoja događaja: ”Možda je bio dobar u početku pa se posle pokvario a možda je i manipulisao sa rezultatima za osvajanje titula Naj Doktor!”

Rezultat zahvata koji je izveo matija miletić

Objasnite nam kako je dr Miletić osvojio titule Naj Doktor koje dodeljuje vaš portal?

Dotični doktor je imao nekih 30-ak pozitivnih recenzija iz doba dok je još radio u Karlovačkoj bolnici. Komentari i ocene su bili sa stvarnih mailova i IP adresa a to je jedino što mi možemo verifikovati. Najčešća zloupotreba sustava gde mi ne možemo ništa jest da pojedini doktori angažuju prijatelje i rodbinu da ih ocenjuju i komentarišu. To je veliki problem celog interneta gde ni puno veće platforme (google, facebook..) nemaju rešenje.

Rezultat zahvata koji je izveo matija miletić

Kada je došlo do problema sa dr Miletićem?

U jednom trenutku kroz nekoliko dana se pojavio veći broj negativnih recenzija s takođe legitimnih mail i IP adresa. Tada se javio dotični doktor i tražio brisanje tih komentara uz pretnje tužbom. Obavestili smo ga da ne možemo selektivno brisati samo negativne komentare već ga možemo jedino u potpunosti ukloniti sa portala na njegov zahtev. To moramo napraviti na zahtev svakog doktora prema GDPR odredbi. Dotični doktor je tada zatražio da se kompletno obriše sa portala što je odmah i urađeno.

Rezultat zahvata koji je izveo matija miletić

Objasnite nam kako je dotični doktor, dobio titule Naj Doktor za naredne 4 godine, ukoliko ste ga nakon navedenog problema izbrisali iz baze?  Znači li to da je dr Miletić falsifikovao titule Naj Doktor?

Dr Miletić je imao  sve dobre komentare do trenutka kad se javilo više nezadovoljnih pacijenata. Sve te godine smo ga mi objavljivali u popis najboljih i nije ništa krivotvorio. Smisao portala je da ne budemo ni na čijoj strani. Pacijenti su stali svojim imenom i prezimenom ispred svojih komentara. Mi nismo hteli brisati komentare, nego smo vratili nazad i te negativne koji su bili privremeno uklonjeni. Tada je doktor Miletić zatražio kompletno brisanje ili će nas u potivnom tužiti.

Rezultat zahvata koji je izveo matija miletić

Osećate li se i vi delom odgovorni za žrtve koje su kasnije tužile dr Miletića?

Ne vidim šta smo mi tu mogli drugačije? Vi se ponašate kao da smo mi na njegovoj strani! Moramo imati ista pravila za sve bez obzira na objave po medijima. Pročitao sam nove vesti o dr Miletiću i ako je sve istina – treba to sudski rešavati… ali šta ja tu mogu? I da ga mi hoćemo tužiti za neku obmanu, više nemamo nikakvih dokaza jer zbog GDPR-a moramo sve brisati. Do sad smo tako morali obrisati više od 600 doktora. Na ovaj način se bar polagano iskristaliziraju oni koji su stvarno dobri.

FOTO: Ilustracija

Otkrijte nam za kraj ono najbitnije. Sa koliko osvojenih glasova je Matija Miletic izabran za Naj doktora? Da li je njemu dodeljena titula  na osnovu 30-ak pozitivnih komentara?  Napisite mi tacan br glasova/poz komentara koji su uticali na izbor Matije Miletica za Naj doktora 2016., 2017., 2018., 2019., 2020.?

Nemam te podatke jer svake godine gledamo svaki slučaj zasebno. Dovoljno je 10 pozitivnih komentara kumulativno (ako nema negativnih)  i bar jedan pozitivan u prethodnoj godini. Ako ima negativnih, onda može biti negativno jedan od sedam.  Tridest pozitivnih je puno više nego treba za osvojiti titulu Naj Doktor. Sve to lepo piše pri svakoj objavi.

PACIJENTKINJA JE POSLE ZAHATA OBILATO KRVARILA, I PREKLINJALA DOKTORA ZA POMOĆ. ON JOJ JE POSLAO PORUKU, DA JE TO OK i da se omota peškirom. VIDEO: PRIVATNI SNIMAK

FOTO: Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar