Korekcija grudi: omiljena ženska hirurška intervencija

24-09-2023
Featured Video Play Icon

Korekcija grudi spada među najizvođenije estetske intervencije kod žena. Povećanje silikonskim implantima, podizanje,  smanjenje ili rekonstrukcija grudi , zahvati su o kojima više otkriva dr Dejan Miholčić, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije 

Pronađite najbolju opciju za vaše grudi

Pre same odluke o korekciji grudi, važno se konsultovati sa iskusnim hirurgom koji će saslušati vaše želje i otkriti koja su realna očekivanja. Takođe, upoznaće vas sa različitim tehnikama i pomoći da donesete odluku – koja najbolje odgovara vašim potrebama. Nakon što odberete optimalnu opciju, koja je u skladu sa vašom konstitucijom tela, možete pristupiti hirurškoj intervenciji. 

Povećanje grudi ugradnjom implantata poslednje generacije

”Povećanje grudi obavljamo ugradnjom  implantata poslednje generacije, renomiranih  proizvođača. Pacijentkinje mogu da odaberu ne samo željenu veličinu već i sam oblik implantata, koji će idealno da pristaje njihovom telu. Konstantan progres u medicinskim otkrićima, omogućio nam je da  koristimo minimalno invazivne tehnike, što znači manje ožiljaka i kraće vrijeme oporavka.  Za povećanje grudi, koristi se postavljanje implantata koje se može obaviti kroz rez u donjem delu dojke ili ispod pazuha”, kaže dr Miholčić.

 Redukcija – spas za žene sa bujnim poprsjem

”Osim povećanja grudi, u našoj klinici izvodimo i operaciju redukcije – odnosno smanjenja, kao i podizanja grudi. Ova intervencija izuzetno je tražena kod žena koje su se porodile, budući da trudnoća uveliko utiče na sam oblik grudi – koje često postanu izduvane i obešene.   Smanjenje dojki podrazumijeva uklanjanje viška tkiva i kože kako bi se postigao manji i podignutiji oblik, dok podizanje uključuje, uklanjanje viška kože i oblikovanje tkiva kako bi se grudi podigle na višu poziciju”, nastavlja plastični hirurg.

Asimetrija grudi se takođe uspešno rešava

”Što se tiče asimetrije grudi, ona se može ispraviti prilagodbom volumena ili oblika putem različitih metoda, bilo da je reč o ugradnji  implantata različitih veličina, korekciji sopstvenom masnoćom ili pak smanjenjem veće dojke kako bi se postigla simetrija u odnosu na drugu. Sve navedene operacije izvode se pod opštom anestezijom  i traju otprilike oko sat vremena”, zaključuje dr Dejan Miholčić, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije iz DE klinike u Zemunu.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar