Staračke mrlje i fleke se brzo i efikasno brišu

17-09-2023

Brojni faktori utiču na pojavu smeđih fleka po koži. Obično počnu da se pojavljuju nakon četrdesete godine, ali  mogu ih dobiti i mlađi ljudi. ako se izlažu previše suncu. Staračke fleke generalno nisu štetne ni na koji način,  međutim, one dosta govore o životnoj dobi osobe i zato mnogi muškarci i žene žele da ih se otarase,  kako bi izgledali mlađe i privlačnije. Mrlje i fleke na koži se mogu ukloniti kozmetičkim tretmanima, kremama, ali i malim trikovima iz kućne radinosti

Šta su staračke mrlje i fleke?

Nasledni faktor, hormonske promene, starenje i ponavljano izlaganje suncu tokom života može biti uzrok pojave smeđih mrlja na koži. UV zračenje stimuliše pojavu hiperpigmentiranih područja procesom oksidacije i može dovesti do pojave staračkih pega jer usporava procese u koži. Tamne mrlje na otkrivenim delovima tela kao što su lice i šake zovemo i „sunčanim“ ili „solarnim“ pegama, a kako se one javljaju najčešće posle pedesete godne života poznate su i kao „staračke“ mrlje.

Razne metode eliminacije fleka

Ako poželimo da uklonimo taj neželjeni doka starosti , imamo pred sobom mogućnost izbora većeg broja metoda koje se promovišu na medikal-SPA tržištu: od lasera, mikrodermoabrazije, hemijskih pilinga, preko niza preparata za izbeljivanje kože, do kozmetičke kamuflaže. Na kozmetičkom tržištu postoji čitav niz preparata koji sadrže aktivne supstance sa dejstvom na smanjenje sinteze pigmenta melanina, njegovu brzu razgradnju, ubrzanu eliminaciju ili posvetljivanje. Tu su i aktivne supstance koje deluju antioksidantno, protivupalno i kao zaštita od UVA i UVB zraka. U izboru preparata i aktivnih supstanci vodi se principima maksimalne efikasnosti uz maksimalnu bezbednost. Ovakav efekat postiže se kombinacijom aktivnih supstanci .

Rešite se fleka na prirodan način

Aloja, sladić, potočarka, medvednica, ljiljan, hajdučka trava, citrusi pokazali su se kroz historiju efikasnim načinom tretiranja staračkih fleka.… Kleopatra se kupala u mleku magarica da bi joj koža bila svetla i podmlađena. Koristile su se i kupke u vinu, na kožu su nanošeni med i pčelinji vosak, kao i maslinovo ulje. Ekstrakti biljaka kao što su potočarka ili medvednica blokiraju stvaranje pigmenta melanina, a hajdučka trava sprečava prenošenje melanina iz ćelija koje stvaraju pigment u ćelije pokožice. Vitamin C blokira stvaranje pigmenta i posvetljava već stvoreni pigment. Vitamin E deluje kao antioksidans i ublažava upalne procese koji dovode do gomilanja pigmenta. Uz preparate za izbeljivanje obavezno se koriste i preparati za zaštitu od sunca.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar