Deep plane facelift: zlatni standard hirurškog podmlađivanja

15-09-2023
Featured Video Play Icon

Deep plane facelift (dubinska facelift intervencija) je hirurška procedura koja se koristi za podmlađivanje lica i vrata. Ova tehnika podizanja i zatezanja lica,  daje izvrstan, dugotrajan i prirodan rezultat a po mnogima je najbolje  izvodi, čuveni dr Andrew Jacono 

Samo iskusni hirurzi mogu izvoditi deep plane facelift

Deep plane facelift je ozbiljna hirurška procedura koja zahteva iskusnog i obučenog hirurga.  Reč je zapravo o jednoj od mnogih varijacija facelifta. Intervencija se fokusira  na dublje slojeve tkiva ispod površine kože, kako bi se postigao prirodan i dugotrajan rezultat. Ovo su neke od ključnih karakteristika deep plane facelifta:

Duboki slojevi tkiva: Deep plane facelift cilja na podizanje i restrukturiranje dubokih slojeva tkiva ispod površine kože. To uključuje podizanje masnog tkiva i mišića lica kako bi se postigao prirodan izgled.

Prirodan rezultat: Ova procedura teži postizanju prirodnog izgleda lica, umesto da stvori “zategnut” ili “veštački”.  Fokusira se na obnovu volumena i kontura lica.

Trajnost: Deep plane facelift se smatra dugotrajnijim u poređenju sa drugim facelift tehnikama, jer duboko restrukturira tkivo koje se obično opušta tokom procesa starenja.

Manji ožiljci: Hirurški rezovi obično su manji i postavljeni na način koji minimalizuje vidljive ožiljke.

Individualizacija: Svaka deep plane facelift procedura se prilagođava potrebama i ciljevima pacijenta, tako da se postigne personalizovan rezultat.

Ovaj facelift je najtraženiji u Americi

Deep plane facelift se izvodi širom sveta u različitim klinikama i hirurškim centrima, ali postoji tendencija da se ovakve visokospecijalizovane procedure češće izvode u razvijenim zemljama sa visokim standardima medicinske nege i obuke hirurga. Deep plane facelift je izuzetno popularan u SAD-u, gde se nalazi veliki broj iskusnih hirurga specijalizovanih za estetsku hirurgiju, među kojima se ističe čuveni dr Andrew Jacono iz Njujorka sa svojom hibridnom tehnikom. Cena ovog zahvata kreće se 40 000 – 100 000 USD.

Kako se izvodi ovaj zahvat pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Dr Andrew Jacono

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar