Zagrebački hirurg sakatio pacijentkinje i ubrizgavao im nedopuštene supstance

27-06-2021
Featured Video Play Icon

Glavni akter skandala koji poslednjih dana trese komšiluk, jeste zagrebački hirurg  dr Matija Miletić. Naime, javlja se sve više nezadovoljnih pacijenata, kojima je dotični lekar napravio nepopravljive štete na licu. Ceo slučaj završio je i u emisiji Provereno na Novoj TV, a lekar beži i od pacijenata i od novinara koji traže odgovore. Poslušajte razgovor s jednom od  unesrećenih žena, na kojoj je dr Miletić izveo nekoliko zahvata

dr matija miletic

U Srbiji predstavljen kao anđeo, dok ga u Hrvatskoj pacijenti tuže

U poslednje vreme mnogo se prašine podiglo oko intervencija koje je izvodio zagrebački hirurg dr Matija Miletić. Prve su se u javnosti oglasile devojke kojima je dr Miletić umesto hijaluronskih filera, ubrizgao u usne biopolimer, odnosno tekući silikon koji je zabranjen za korišćenje u svim EU zemljama. Ceo slučaj završio je u emisiji Provjereno na Novoj TV, nakon čega se počelo javljati sve više njegovih nezadovoljnih pacijentkinja. Interesantna je činjenica da je dr Miletić nedavno gostovao u jutarnjem programu na Prvoj Srpskoj televiziji , gdje je predstavljen kao spasitelj, odnosno ”anđeo čuvar” jedne od unesrećenih pacijentkinja lažnog lekara Save Kneževića. On joj je , rečeno je u emisliji ,učinio više od 10 zahvata kako bi joj spasio i popravio usne.

Biopolimer je zabranjen radi stravičnih komplikacija koje izaziva

Sve unesrećene pacijentkinje dr Miletića, kažu, da su želele povećati usne kod renomiranog hirurga  i bile uverene da im je ubrizgan hijaluron:  ” Niti sam dobila račun, niti s kojim sredstvom mi je radio. Bitno da mi je naplatio preko 3000 kuna. I onda je još 600 kuna naplatio korekciju”, prepričava jedna  od pacijentkinja te nastavlja:  ”Sad sam sasvim sigurna da se radi o biopolimeru, obzirom da sam ga ja u par navrata to i pitala, ali je doktor uvijek izbegavao odgovor”.   Sve devojke su mislile su da dobijaju hijalurons – tvar koja se razgrađuje i od koje zapravo ne bi trebalo biti trajnije štete, ali sada vide o čemu se radi:  ” Injektirani preparat se ne resorbira, znači moje se usne od tada nisu smanjile niti malo. Od intervencije su prošle su četiri godine. Mislim da je malo reći da sam ljuta i razočarana. Prevarena sam! ”, zaključuje druga pacijentkinja. Sve devojke kojima je pomenuti lekar ubrizgao biopolimer su trajno oštećene,  budući da biopolimer nije razgradiv. Veže se za tkivo i radi brojnih komplikacija koje stvara, nije dopušten za korišćenje.

Želela jedan zahvat, dobila tri – pod lokalnom anestezijom

”Dajem ovaj intervju gospodinu koji je vlasnik sajta www.estetic.rs, s tim da ne želim da se otkriju moji podaci. Dakle, gledala sam po internetu vezano uz estetske hirurge, i primetila sam da svi doktori imaju nekakve loše recenzije …međutim ovaj doktor nije imao niti jednu lošu kritiku. Došla sam kod njega isključivo sa idejom da maknem podočnjake – to je bila jedna jedina stvar koja je meni smetala. Nisam želela ni zatezanje lica ni ništa, međutim kako je on tzv stručnjak, pitala sam ga šta bi on napravio? On je rekao da bi mi pre svega otvorio oči. Predložio je gornju i donju blefaroplastiku i mini fejslifting – pod lokalnom anestezijom. Pitala sam ga Došla sam tamo i dao mi je Normabel i nekakvu pilulu crno-bele boje. Ni sad ne znam šta sam dobila ali znam da nisam bila baš sva svoja i da sam možda bila euforična na neki način, ” prepričava pacijentkinja dr Miletića , čiji podaci su poznati redakciji našeg portala.

Šokantan rezultat operacija i traume koje su usledile

‘Posle operacije sam došla kući, međutim to isto veče i drugi dan pogotovo, moja glava je izgledala dva puta veća, i to meni nije baš izgledalo normalno. Ja sam ga nazvala i pitala šta se dešava, a on je odgovorio da je to sve u redu, da je to normalna reakcija, da će se to smanjiti itd… a to se jako teško smanjivalo. Isto tako, za ožiljke mi je rekao da će biti skriveni u kosi.  Moji ožiljci su ispred uva i izgledaju kao da mi je presađeno uvo! Dakle, potpuna nagrđenost je nastala, a na desnom oku imam potez skalpela u dve faze.  Ja kroz svoju ulicu moram proći, a svi znaju šta mi se desilo. Moram uzdignute glave krenuti niz ulicu, međutim koristim isključivo automobil i skrivam se pred ljudima. Anksiozna sam, samopouzdanja nemam. Samopouzdanje je potpuno nestalo!  A upravo sam zbog samopouzdanja i otišla te podočnjake skidati, ”, kaže unesrećena pacijentkinja.  S obzirom da sa doktorom Miletićem nije mogla da pronađe kompromisno rešenje, odlučila je svoj slučaj –  baš poput ostalih devojka, da prepustiti sudskom procesu. Ceo razgovor s pacijentkinjom, poslušajte u videu na vrhu teksta.

FOTO : Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar