Lečenje opadanja i gubitka kose

04-07-2021
Featured Video Play Icon

Lečenje opadanja i gubitka kose, zahteva kompleksnu terapiju pre svega, iz razloga što je uzrok opadanja kose različit, i zbog toga što postoje različiti tipovi opadanja kose. Zbog toga je neophodno pre svake terapije, uraditi detaljnu dijagnostiku, kako bi se utvrdio tačan uzrok opadanja kose 

Terapija može biti raznovrsna i kombinovana

”Nakon detaljne dijagnostike sledi terapija, koja može biti medikamentozna, koja podrazumeva lekove, vitamine, minerale različite, losione i šampone, ili terapija koja podrazumeva medicinske tretmane, u smislu aplikovanja matičnih ćelija, faktora rasta, eksosoma, mezoterapije ili PRP tretmana”, kaže dr Tanja Dinić iz klinike Bel Prime. 

Aplikacija matičnih ćelija – hit u svetu i kod nas

”Kao najnoviji i najpopularniji tretman u svetu a i kod nas, koristi se aplikacija matičnih ćelija. Intervencija se izvodi tako što se klasičnom liposukcijom Kao najnoviji i najpopularniji tretman u svetu a i kod nas, koristi se aplikacija matičnih ćelija. Intervencija se izvodi tako što se klasičnom liposukcijom ćelije deluju na folikul dlake, tako što stimulišu rast kose iz tzv uspavanih folikula, a rezultat toga je da kosa postaje gušća a dlaka deblja i manje lomljiva”, pojašnjava dr Dinić.

Kome je namenjen ovaj tretman?

”Ovaj tretman je idealan za pacijente kod kojih postoji difuzno opadanje kose, pa zbog toga nisu kandidati za transplantaciju, ili za pacijente koji su se odlučili da urade transplantaciju kose ali kao priprema koja će ojačati kosu, pre svega u donorskoj regiji, kako bi ta transplantacija bila uspešnija.”, zaključuje dr Tanja Dinić iz klinke Bel Prime.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar