Šipkovo ulje: dubinski hidrira, smanjuje upale, sprečava starenje i štiti od UV zračenja

05-07-2021

Šipkovo ulje poseduje gotovo magična svojstva, kada je reč o ukljanjanju akni i različitih upala sa lica. Takođe,  fantastično hidrira kožu, štiti je od starenja i štetnog UV zračenja, ujednačava ten…

Esencija lepote i nutritivnih sastojaka za savršenu kožu

Ulje šipka se pravi od plodova istoimene biljke, a svoju reputaciju vuče još iz davnih vremena kada su ga Egipćani, Maje i Indijanci koristili zbog njegovih lekovitih svojstava. Ono je prepuno antioksidanata, vitamina A, C i E, kao i fenolnih jedinjenja i masnih kiselina koji pomažu u obnavljanju i podmlađivanju kože.

Smanjuje upalne procese na koži

Za osobe koje pate od ekcema i drugih problema koji pogađaju osetljivu kožu, ulje šipka dolazi je pravi spas. Ono smiruje kožu zahvaljujući vitaminu E koji se u njemu nalazi. Nakon vrlo kratkog vremena korišćenja, koža  postaje smirenija i bez tragova ekcema.

Deluje kao hidratantno sredstvo

Održavanje kože hidriranom ali ne i masnom može biti poprilično teško. Ulje šipka u tom pogledu radi veoma dobar posao. Ono sadrži obilje minerala u sebi i esencijalnih masnih kiselina poput linolne i linolenske koje – zaključavaju vodu u ćelijama, s toga vaša koža ostaje duže vreme hidrirana.

Podmlađuje i štiti kožu od UV zraka

Sa visokom koncentracijom vitamina A u sebi ulje šipka je prirodno sredstvo za zatezanje kože i njeno podmlađivanje. Redovnom upotrebnom na licu, ono dovodi do smanjenja pojave finih linija i bora na najkritičnijim mestima. Iako nema ničeg lepšeg od dodira Sunca na koži, vremenom izlaganje kože Suncu uzima svoj danak. Budući da u sebi ima obilje antioksidanata poput vitamina A, C i E ulje šipka je vaš savršen partner u borbi protiv štetnih UV zraka.

Ujednačava ten, ožiljke od akni i mrlje

Ukoliko imate problema sa hiperpigmentacijom, ožiljcima od anki i mrljama bilo koje vrste na licu, savršen dodatak režinu nege vaše kože lica je ulje šipka. Bogato vitaminom C, snažnim antioksidantom, ono vrlo efikasno ujednačava ten vaše kože.

FOTO: arhiv

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar