Popunjavanje upalih obraza injekcijama masti

07-12-2023
Featured Video Play Icon

Injekcije sopstvene masti poznate i kao lipofiling,  postale su sve popularnija metoda za postizanje željenog volumena kao i prirodnog, dugotrajnijeg rezultata  u pomlađivanja lica. Ovom metodom moguće je popuniti nedostatak volumena i kod upalih obraza  

 Intervencija sa prirodnim rezultatom

Injekcije masti imaju široku primenu u plastičnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji lica. Mogu biti efikasan način za: smanjenje bora, nadopunu volumena , umanjivanje ožiljaka od akni kao i generalno postizanje mladalačkog izgleda. Transfer  masti obično uključuje uzimanje masti sa jednog dela tela, pranje/čišćenje a zatim pažljivo ubrizgavanje pomoću posebno dizajniranih igala u delove koji zahtevaju nadopunu volumena.

Prednosti i trajnost postupka

Jedna od ključnih prednosti ovog postupka je što se koristi sopstveno masno tkivo pacijenta, smanjujući rizik od alergijskih reakcija ili odbacivanja. To je ujedno i razlog zbog kojeg su  rezultati ove intervencije često prirodni i dugotrajni. Estetski efekti transfera masti  postaju primetni nakon nekoliko nedelja kada se otok smanji, a masno tkivo stabilizuje.

Dr A Jacono: transfer masti

Više sesija za održavanje rezultata

Iako je jedna sesija često dovoljna da se postigne primetan efekat, u nekim slučajevima može biti potrebno i više. Period između intervencija  omogućava pacijentu i hirurgu praćenje napretka i prilagođavanje plana tretmana prema individualnim potrebama. U video na vrhu teksta možete videti transfer masti sa stomaka u regiju na licu,  koji hirurg izvodi s unutrašnje strane obraza.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar