VAJACIAL: vaginalni SPA tretman za lepotu i zdravlje intimne regije

11-12-2023
Featured Video Play Icon

“Vajacial”(vagina, facial) je novi trendi tretman, namenjen ne samo vagini već i vulvi. Kako se tvrdi, ovaj tretman može pomoći kod iritacija brijanjem i depilacijom, sitnih ožiljaka, uraslih dlačica i za regulisanja pH nivoa vulve

Šta uključuje “Vajacial”?

U zavisnosti od salona do salona, Vajacial uključuje čišćenje, piling, tretman uraslih dlačica i njihovo uklanjanje, masaže abdomena, tretman parom i upotreba LED svetla u antibakterijske svrhe. Tretman takođe može da sadrži “V – masku” (poput maske od blata) ili “štapić visoke frekvencije”, za poboljšanje cirkulacije krvi. Postupak, iako je po prirodi spa, može se koristiti i za lečenje akni u predelu intimne regije, ali i za dodavanje vlage i hidrataciju vulve.

Kako tretman izgleda?

Tretman započenje temeljnim čišćenjem genitalne zone.  Potom sledi piling koji će ukloniti mrtve stanice sa vaše vagine. Nastavlja se s temeljnim spiranjem i tretmanom parom kako bi se pore otvorile i na taj način se otvorile. To ej efikasan način za  rešavanje od  uraslih dlaka, kao i eventualnih akni i bubuljica. Nakon toga, nanose se proizvodi koje smo već naveli. ”Vajacial” završava sa hidrantnom kremom bez mirisa, specijalno nemanjenoj za donju regiju.

Opasnost od nestručnih lica

Na prvom mestu, ovakav tip tretmana ne bi trebalo da obavljate kod nestručnog lica. Nestručno rukovanje može dovesti do brojnih neželjenih efekata, kao što su infekcije, stvaranje ožiljaka, kao i bol. Vagina je pre svega kiseli organ i, kako stručnjaci tvrde, to je dobra stvar. Ali, kada ljudi počnu da koriste sve ove sapune sa dezodoransima i sličnim stvarima, to izaziva iritacije. Zato je bitno da vodite računa koje proizvode koristite u intimnom delu, navode profesorke i ginekolozi dr Meri Džejn Minkin and dr Šeri A. Ros, za Teen Vogue.

Kako izgleda ceo tretman, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar