Argirelin: blaža verzija botoksa i nezaobilazan antiejdžing sastojak

26-06-2021

Argirelin deluje poput botoksa  tako što parališe mimične bore, poput bora između obrva i bora na čelu. Neovisna studija koju je sproveo španski univerzitet, pokazala je da preparat koji sadrži 10% Argirelinea smanjuje bore za 30% u periodu od 30 dana

Šta je argirelin?

Argirelin je jedan od naefikasnijih antiejdžing sastojaka i često s smatra blažom verzijom botoksa, pošto ima slično dejstvo. Reč je o supstanci revolucionarne formulacije koja opušta mišiće lica i inhibira njihove kontrakcije.  Predstavlja vrstu neuropeptida koji se dobija iz prirodnih proteina i zaštićeni je sastojak laboratorije Lipotec iz Barselone.  Najbolje deluje u koncentraciji od 5-10%, na delovima lica koji su skloni razvijanju dinamičkih bora, usled mimike – poput čela i oko očiju.

Kako deluje na bore?

Kako bismo objasnili dejstvo argirelina , potrebno je prvo razjasniti kako se mišić kreće. Super lipid (engl. vesicle) otpušta neurotransmitter do sinapsa, i  na taj način šalje signal mišiću da se pokrene. Tri proteina, pod nazivom SNARE kompleks, jako su važna u završnoj fazi procesa (koji se zove exocytosis). Tu dolazi do uloge acetyl hexapeptid-3,  odnosno  Argirelina koji imitira jedan od proteina u SNARE kompleksu i na taj ga način destabilizuje. Čak i blago destabilizirani SNARE kompleks neće funkcionisati , a to znači da su i mišićne kontrakcije sprečene.

Studije o Argirelinu

Istraživanja laboratorije Lipoteca bazirana na preparatu koju sadrži 5% Argirelina, pokazala su smanjenje bora oko očiju ženskih volonterki za 17% u  periodu od 15 dana tretmana, kao i do 27% u 30 dana tretmana.  Neovisna studija koju je sproveo španski univerzitet, pokazala je da preparat koji sadrži 10% Argirelinea smanjuje bore za 30% u periodu od 30 dana.

FOTO: arhiv

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar