Promena pola: Nekad lepa devojka, a danas zgodan momak za kojim se okreću žene

02-08-2017

Amerikanac Jaimie Wilson na prvi se pogled čini poput ostalih mladića njegova uzrasta.  No njegov put do ovog izgleda nije bio nimalo lak.  Naime , Jaimie  je rođen kao devojčica i tek nedavno je u potpunosti promenio pol.  Na Instagramu je objavio fotografije  pre i posle tranzicije. Danas je kaže, konačno izvana ono što je oduvek  bio iznutra.

Devojka bujne zlatne kose i prekrasnih plavih očiju, kojoj se smešila velika muzička karijera, odlučila je sve staviti na kocku, kako bi postala ono što je  iznutra oduvek bila.  Pre dve godine počela je uzimati hormonsku terapiju, a potom se i podvrgnula hirurškom zahvatu kako bi postala muškarac.

Danas više nije ona, nego on. Ima 21 godinu i zove se Jaimie.  Uprkos tome što je izgubio podršku svoje obitelji i prijatelja, kaže kako nikada nije bio sretniji.

“Vrlo sam zahvalan na podršci koju ste mi pružili. Nisam često govorio o tome, ali muzika je uvek bila moj put. Počeo sam da komponujem i nastupam još kao dete.

Pre tranzicije smešila mi se velika muzička  karijera. Morao sam doneti tešku odluku. Ostati svoj i riskirati sve ili nastaviti živeti životom koji usrećuje moju familiju  i nastaviti graditi karijeru…

Odlučio sam biti ono što jesam. To je sa sobom nosilo posledice. Izgubio sam glas na nekoliko mjeseci zbog hormonske terapije koju sam uzimao. Nisam mogao pevatiImao sam osećaj da sam kažnjen zbog toga što jesam.  Jednog dana uzeo sam u ruke gitaru i ponovo počeo da komponujem. Tada sam shvatio da me muzika kroz svo ovo vreme nije napustila. Zašto onda da ja odustanem od nje?

Počeo sam  da vežbam i i opet sam pronašao svoj glas. Dobio sam drugu priliku i neizmerno sam zahvalan na tome. Neverovatne i divne stvari su se dogodile. Zato želim poručiti  svima da ako se ikada nađete u situaciji da morate birati biti svoji ili ono što drugi žele, uvek izaberite sebe.

Možda sada to ne vidite, ali borba koju vodite se apsolutno isplatii  i odvesti će vas na mesta koja niste mogli ni da zamislite.  Svi ste mi vi pomogli da ostvarim snove, zato vam HVALA”, poručio je Jaimie svojim fanovima.

FOTO: INSTAGRAM JAIMIE WILSON

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar