Čarobne pečurke : tajna zdrave kože krije se u njima

13-02-2018

Pečurke su bogate vitaminom D, selenijem i antioksidansima koji štite nežnu kožu lica. Pored toga poseduju antiaging svojstva a pomažu i u sprečavanju  akni, rozacee i ekcema.

Šitake pečurke

Daju sjaj koži

Izuzetno korisne pečurke za ljudsku kožu su šitake. One su izvrstvan izvor kojične kiseline, prirodnog posvetljivača kože pomoću kojeg blede fleke od sunca i ožiljci od akni. Kiselina sprečava stvaranje melanina na površini kože , a nakon što napravite piling, posvetliti će sveže ćelije.

Poseduju antiaging svojstva

Šitake takođe smiruju upalne procese na koži. Podstiču ćelije na brži oporavak, te povećavaju elasticitet i vitalnost kože . Još jedna vrsta pečurki koja poseduje ova svojstva je reiši . One imaju jako antioksidativno delovanje protiv znakova starenja.

Pomažu kod akni

Prištiće najčešće uzrokuje prekomerna proizvodnja ulja. To ulje se pomiješa sa mrtvim ćelijama kože i stvori se sebum,  a potom sledi upala , nakon čega  na licu iziđe akna.  Velika količina vitamina D kojeg sadrže pečurke,  sprečava prekomernu proizvodnju ulja  pa vam  korištenje proizvoda s ekstraktom pečurki može pomoći u kontrolisanju prištića.

Izvrsno hidriraju kožu 

”Snežna pečurka ( snow mushroom)” poznata je po tome što može upiti 500 puta više vode od svoje težine, što je čini fantastičnom za hidrataciju. Pomoću nje vaša će koža biti neverojatno mekana, a vlaga će  ostati pohranjena u ćelijama.

”Snežna pečurka” – Tremella fuciformis

Štite kožu od vanjskih uticaja

Pečurke sadrže mnogo antioksidanata i poseduju protivupalnih svojstava koji štite kožu od uticaja okoline. Oni koji pate od ekcema, rozacee ili akni trebali bi potražiti proizvode s ekstraktom pećurki , koji će svakako pomoći kod njihovih problema.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar