Četiri najveća mita o celulitu

15-11-2023

Za većinu žena, celulit je verujemo najveći neprijatelj a odlazak na plažu i skidanje u kupaći kostim,  vlasnicama je ”narandžine kore” prava noćna mora. Želite li se rešiti celulita, prvo morate da zaboravie na 4 najčešća mita u koja mnoge pripadnice lepšeg pola čvrsto veruju

Celulita se možete brzo rešiti pomoću anticelulit krema

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate, reč je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg efekta. Kreme mogu efikasno nahraniti kožu i učiniti je glatkom i zategnutom, ali celulit je problem koji se formira dublje pod kožom , u tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

Celulit je genetsko nasleđe od vaše majke

Iako će se mnoge žene samo nasmejati, reč je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi vjeruju no naravno, to nije istina. Ako majka i kćerka imaju isti problem koji se veže za narandžinu koru,  najčešće je razlog tome nedostatak telovežbe, posao koji rade ili ishrana, a ne geni.

Skupi tretmani i Spa ponude garantuju rezultat

Povoljne ponude paketa anticelulit tretmana sve su češće, no morate imati na umu da je kozmetička procedura samo jedan korak u rešavanju ovog problema. Radi se zapravo o površinskom zaglađivanju kože i drenaži, koja nije rešenje već samo kamuflaža koja ne traje večno.

Celulit vam ostaje do kraja života i ne možete ga eliminisati u bilo kom životnom dobu

S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima, ovaj problem se može ublažiti i rešiti u bilo kom životnom dobu. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili neki drugi oblici telovježbe za jačanje mišića zadnjice i bedara mogu rešiti ovaj problem.  Isto vredi i za pravilnu i zdravu ishranu, koja mora postati vaša svakodnevica.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar