Čuveni britanski TV voditelj izrazio zabrinutost zbog promovisanja gojaznosti na naslovnici popularnog magazina za žene

01-09-2018

U najnovijem izdanju britanskog Kosmopolitena,  osvanula je Tes Holidej  – plus sajz model čija je prisutnost na naslovnici modnog magazina,  zgrozila poznatog TV voditelja Pirsa Morgana. On je javno izrazio zabrinutost zbog promovisanja ovakve slike u medijima  jer je reč o gojaznosti – velikoj pošasti današnjeg doba

“Dok se Britanija bori sa sve većom krizom gojaznosti, ovo je nova naslovnica Kosmopolitena. Očigledno je da to treba posmatrati kao “ogroman korak za pozitivan pogled na telo”. Kakve gluposti…’Ova naslovnica je upravo onoliko opasna i pogrešna kao kada proslavljamo modele čiji je konfekcijski broj 0″,  napisao je čuveni TV voditelj na Instagramu.

Britanski TV voditelj Pirs Morgan

Reakcije na Pirsovu objavu su podeljenje – mnogi ljudi su se složili sa 53-godišnjim voditeljem i smatraju da je izgled plus-sajz manekenke Tes nezdrav.. Naravno, među komentatorima  bilo je i onih koji su ga osudili zbog ove izjave.Ubrzo nakon objavljivanja ove fotografije  oglasila se i plus-sajz manekenka sa naslovnice Tes Holidej koja je, vidno revolitana njegovom porukom napisala komentar u kome se obratila svim hejterima:

“Svima koji kažu da sam na teretu britanskog sistema zdravstvene služe, ja sam Amerikanka pa ne morate da brinete o mojoj debeloj zadnjici. Bolje brinite o tome što jedan časopis može da utiče na vaše malene živote.” , zaključila je gojazna devojka koja obožava svoje obline.

Američki plus sajz model Tes Holidej

Imati visoko mišljenje o sebi je veoma lepo kao što ne smeta ako devojka ima koji kilogram više. No ipak  to ne znači, kako je dozvoljeno povećati svoju težinu  za 10 , 20 ili više kilograma jer onda već govorimo o gojaznosti – velikom zdravstvenom problemu koji je glavni uzrok  za razvoj brojnih bolesti.

FOTO: INSTAGRAM SCREENSHOT/ Tess Holliday / Piers Morgan

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar