Dr Vladislav Ribnikar: hirurški facelifting daje mnogo bolji i dugotrajniji efekat u odnosu na neinvazivni

31-08-2018
Featured Video Play Icon

Kakav efekat daje hirurški a kakav neinvazivan facelifting, kada je vreme za otići  pod nož te kako izbeći lice podbulo od hijaluronskih filera, otkriva dr Vladislav Ribnikar – estetski i plastični hirurg 

U poslednje vreme izutetno su popularne neinvazivne metode podmlađivanja. Otkrijte nam , kada tretmani više ne mogu pomoći, i postaje vreme za estetsku hirurgiju? 

To je isto zanimljivo pitanje, taj odnos da kažem klasične estetske hirurgije i nehirurških tretmana. Činjenica je da u početku… , pošto mogu da kažem da sam od početaka pratio te nehirurške tretmane. Oni su u početku, u stvari više bili kao nekakva pomoć hirurgiji, ili u nekim slučajevima kao alternativa nekim hirurškim tretmanima – pogotovo kod mlađih pacijenata. Ja lično mislim da apsolutno je loša i pogrešna ta dilema koju nekad u medijima vidite kao , da li da se opredelim za hirurški fejslifting ili za radio talasni lifting, jer su to potpuno dve drugačije stvari.

Većina novih tretmana garantuje lifting efekat koji se poređuje s onim hirurškim. Kolika je njihova delotvornost?

– Sve su to procedure koje su sasvim naravno legitimne, i koje daju i imaju svoje rezultate, ali one – po mom dubokom uverenju, ne mogu da se porede sa onim rezultatima, koje može da uradi i postigne dobro urađen fejslifting. Između ostalog i zato što kod većine takvih pacijenata mi imamo problem viška kože, opuštenih mišića , vrlo često i viška masnog tkiva. I jedino hirurgija može višak kože da odstrani, opuštene mišiće da zategne i višak masti da jednostavno odstrani.

Ukoliko imamo pacijentkinju od 55 godina, sa opuštenom kožom na licu i koja se boji noža. Čula je za filere i pita vas da li su oni dobra opcija za nju, jer je tretman brzo gotov? 

– Kod nje npr. ako bi doktor ili pacijentkinja želeli , da zaista tu tako opuštenu kožu u višku zategnu, i da eliminišu bore i nabore …morao bi da stavi jako veliku količinu ili filera, ili sopstvene masti… i da dobije u suštini jedno lice koje možda će da ima manje bora, ali  će izgledati prenaduvano, preotečeno…

Ceo razgovor s dr Ribnikarom na ovu temu, pogledajte u videu na vrhu teksta. 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar