”Dečak zec” kojeg su zbog zuba zlostavljali vršnjaci, konačno se smeje. Cena njegove sreće iznosila je 100 000 dolara!

07-04-2018
Featured Video Play Icon

Pre pet godina, Evan Hill  iz  Krajstčurča na Novom Zelandu bio je je uglavnom poznat po nadimku ”dečak zec””, koji su mu namenili okrutni vršnjaci. Razlog tome bili su njegovi neobično veliki prednji zubi, koje je bilo nemoguće ne videti.  Zbog dentalnog deformiteta Evan je svakodnevno bio ismevan od školskih kolega i vršnjaka, ali ljudska dobrota je ipak pobedila na kraju ove priče…

U želji da pomognu sinu, roditelji umalo stavili kući pod hipoteku

”Zubi su mu bili toliko masivni, da Evan nije mogao čak ni zatvoriti usta do kraja, ali njegovi roditelji nisu imali novca koji je bio neophodan da bi se ispravilo njegovo stanje . U želji da pomogne sinu , Evanova majka je čak želela podići kredit i staviti kuću pod hipoteku, ali troškovi njegovog dentalnog makeovera bili su neverovano visoki.”rekao je izvor blizak porodici Hill.

Njegova priča došla je do srca mnogih ljudi 

No Evanova dirljiva priča o zlostavljanju od strane vršnjaka zbog ”zečjih zuba”kao i nemogućnosti siromašnih roditelja da mu plate operaciju , dospela je u medije, nakon čega su na  hiljade ljudi iz Novog Zelanda ( a i šire) odgovorili svojim suosećanjem.  Desetine hiljada dolara počele su ubrzo,  da pristižu na Evanov račun. Ubrzo je prikupio veliku svotu novca, potrebnu za zubarski zahvat.

Operacija od 100 000 USD je plaćena donacijama

Troškovi opsežne dentalne korekcije iznosili su vrtoglavih  100.000 dolara i potpuno su pokriveni donacijama, a na bankovnom računu još mu je ostalo i novca.  Preostale donacije koje su prevazišle potrebe Evana, prebačene su u posebnan fond namenjen  deci koja imaju potrebu za stomatološkim radom ali im to njihove  njihove familije ne mogu priuštiti. Posle 5 godina redovnih poseta ortodontu, Evan je sada konačno počeo da se smeje.

 FOTO: Screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar