Devojčica zlostavljana zbog izgleda, dobila besplatan hirurški makeover: ”Gadila sam se sama sebi ali sada sam napokon srećna i jaka”

11-04-2018
Featured Video Play Icon

Već od detinjstva Nadiu su zbog izgleda zadirkivali vršnjaci. Sa sedam godina počela je da dobija pogrdna imena poput ”slonovih ušiju”, ”klempava” i sličnih. No to nije bilo ništa u poređenju sa onim što je doživljavala kao 14-godišnja devojčica. Okolina je bila toliko okrutna prema njoj da joj se svaki odlazak u školu činio poput noćne more. A onda se sve promenilo…

Pubertetsko doba svakako je jedno od najlepših u životu. Prva zaljubljivanja,  sati vremena provedenih pred ogledalom, ne bi li zadivili svoju simpatiju, kao i postajanje svesnosti svoga postojanja, samo su neki od lepih životnih momenata koje prati odrastanje.  Ali za 14-godišnju Nadiu Illes to je razdoblje kojeg se nipošto ne želi sećati. Radi klempavih ušiju, neproporcionalne vilice i krivog nosa, bila je svakodnevno zlostavljana od vršnjaka, a odlazak u školu bio joj je poput noćne more.

”Nisam mogla da se gledam u ogladalu koliko sam se gadila sama sebi. Odlazak u školu bio  je svakodnevna trauma, koliko su me kolege zlostavljale. Radi klempavih ušiju su me zvali Dambo, slonove uši…. osećala sam se jadno i prljavo. Pokušavala sam naći razne izgovore da ne idem u školu, a sama pomisao na to nanovo bi mi stvarala mučninu u stomaku. Razmišljala sam i da naudim sebi ali sam i  znala da to nije rešenje”, kazala je Nadia.

Naposetku, nesrećna devojka je ispričala majci sve  o traumama koje svakodnevno proživljava kao i o tome kako se oseća.  Zajedno su pronašli rešenje te potražile pomoć od  ‘Baby face fondacije’  koja pomaže deci sa deformitetima na licu a koja nemaju novca za operaciju. Sve korekcije koje doktori obavljaju unutar fondacije, besplatne su.

Ubrzo se podvrgla korekciji nosa, vilice i ušiju kod dr Romma.Vrednost operacija  iznosila je preko 40 000 dolara , tj   oko 3 850 000 RSD Nakon što se oporavila od zahvata, sve frustracije su za Nadiu postale stvar prošlosti: ”Napokon se mogu pogledati u ogledalo, i vidim pravu sebe.  Traume iz škole sada su stvar prošlosti i niko mi se više ne ruga. Svojim zlostavljačima sam oprostila, ali nisam zaboravila”, zaključila je.

Celu Nadijinu priču možete pogledatati u videu na vrhu teksta.

FOTO: Screenshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar