Dr Dinko Bagatin: Kako odabrati najbolju veličinu i oblik implanta za grudi?

14-09-2017
Featured Video Play Icon

Odabir odgovarajućeg implanta za grudi nije nimalo lak posao jer na tržištu postoji više od 1500 različitih oblika.  Bitno je pronaći onaj koji će da vizualno izgleda lepo i da se uklapa u celu figuru persone, međutim problem je što žene ponekad imaju neralne želje.  Kako doći do najboljeg rešenja, kao i ostale odgovore  koji zanimanju sve one koje se tek žele podvrći povećanju grudi,  dao je za portal Estetic  plastični hirurg dr Dinko Bagatin.

Kako odrediti koje grudi će najbolje da pristaju telu i građi pacijenta?

Mislim da je ovde najbitnije šta želi osoba koja povećava grudi. Želi li više da su joj naglašeniji gornji polovi i da su grudi više okrugle, ili pak želi prirodniji izgled sa blažim prelazom odozgo prema dole. Takođe, važan je i međuodnos ramena, grudi i kukova. Zato, za najbolju sliku, odnosno percepciju rezultata u našoj klinici koristimo uređaj Vectra XT 3D.

Radi se o fotosimulatoru koji će nam, zahvaljujući integriranim kamerama i jedinstvenom softveru, stvoriti projekciju rezultata samog zahvata. Na taj način uveliko olakšavamo odluku našim klijentima o izboru implanta, a i one same imaju realnija očekivanja. Mi hirurzi pomažemo ženama da se bolje osećaju u svom telu i da budu zadovoljne svojim izgledom. Grudi su često taj mali detalj koji najčešće ženama nedostaje kako bi bile sretnije i zadovoljnije.

 Postoje li neke mere grudi koje su određene visinom ili kilažom?

Kako sam već i pomenuo, uvek se gledaju međuodnosi grudi sa ramenima i, bokovima. Uz to nam je važan i izgled, veličina grudi, debljina omotača, te želja pacijentkinje. Sve navedeno ulazi u formulu koja nam na kraju daje najbolji mogući rezultat. Visina i težina samo su jedne od varijabli koje su nam bitne.

Kako znati koje grudi su prevelike  i neukusne?

U našoj klinici prvenstveno se vodimo prirodnim izgledom. Radimo normalne, prirodne, povećane grudi koje se uklapaju u telo i građu. One jesu veće, ali su idealne za osobu koja ih nosi. Kada govorimo o prevelikim i neukusnim grudima, mislimo na slučajeve u kojima se u premale dojke stavljaju preveliki implanti. Tada će se na telu zasigurno videti neproporcionalnost.

Zašto se češće biraju okrugli implanti umesto anatomskih, koji izgledaju prirodnije?

Odabir implanta opet zavisi od želja klijentkinja. Okrugli se implanti biraju kada se žele naglasiti gornji polovi, kada se želi postići više okrugli i puniji izgled. Ukoliko žele prirodniji izgled, uvek se odabiraju anatomski implanti koji imaju blaži prelaz od gornjih segmenata prema donjima.

Šta je razlog da žene žele predimenzionirane grudi?

Rekao bih da se žene prvenstveno žele osećati srećno i zadovoljno u svom telu. Ponekad se percepcije idealne veličine razlikuju, no  zato smo ovde mi – hirurzi, koji ćemo na konsultacijama sa klijentkinjom porazgovarati o njenim željama, ali i mogućnostima koje imamo. Uz pomoć fotografija na Vectri XT 3D dobićemo i projekciju rezultata. Uvek težimo da postignemo ono što je najbolje za klijentkinje i njihovo telo, o kojoj god veličini implanta se radi.

Dinko Bagatin, dr. med.
Specijalist opće, sub. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
Dr. Dinko Bagatin najviše se bavi estetskom i rekonstruktivnom hirurgijom. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, staž odradio u Kliničkoj bolnici „Merkur“, a specijalizaciju iz opšte i plastične hirurgije na Klinici za hirurgiju u Kliničkom bolničkom centru „Rebro“.  Već duže vreme radi u poliklinici Bagatin.
Aktivni je član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju te je licenciran od strane Hrvatske lečničke komore. Član je i Hrvatskog hirurškog društva. Aktivno sudeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima u Beču, Glasgowu, Frankfurtu, Istanbulu, Chicagu, Atlanti te Bangkoku i mnogim drugima.

FOTO: Dr Dinko Bagatin – privatni album

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar