dr Jasmina Lalošević: Kako se rešiti hijaluronskih filera?

01-02-2018
Featured Video Play Icon

Hijaluronski fileri svakako su matrerijal bez kojeg bi današnja industrija lepote bila nezamisliva. Oni su potpuno sigurni ,prirodni  i peglaju bore za nekoliko minuta. No što učiniti kada u određenu zonu na vašem licu aplikujete previše hijalurona? Odgovor na to pitanje daće dr Jasmina Lalošević, spec. Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu.

dr Jasmina Lalošević : spec. Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu

Šta je hijaluron?

”Hijaluronski fileri odnosno hijaluron je supstanca koja popunjava bore , postiže podizanje volumena, konturiranje usana itd. On ima sposobnost da bubri i da vezuje vodu, i na taj način da pravi adekvatno konturiranje lica , ili postizanje željenog efekta.

Manje je više

Pitanje koliko košta mililitar hijalurona ne treba da vas odredi kada birate doktora, koji će vam odraditi tretman hijaluronskim filerima, jer količina hijalurona ne određuje i učinak. Šta to znači? To ne znači da ako stavite puno hijaluronskih filera, da ćete dobiti optimalan rezultat.  Optimalan i najbolji rezultat je sa što manje hijalurona za što bolji efekat, ali na pravom mestu.

Hijaluronidaza i ultrazvuk tope hijaluron

Veoma je bitna dobra procena lekara . Ukoliko ipak dođe do takve situacije da imate višak hijalurona u svom licu onda svakako i za to bi trebalo da postoji rešenje , ako se obratite pravom stručnjaku. Postoji tzv enzim – hijaluronidaza , koji razlaže hijaluron, isto tako tu je i ultrazvuk.”, kaže dr Lalošević, spec. Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu.

Više pogledajte u videu uz tekst.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar