Duh , koža i telo su stubovi zdravlja, čija usklađenost je neophodna za lepotu

31-01-2018

Promene koje nastaju u našem telu i emocionalni sklad koji osećamo, bitno utiču na zdravlje i lepotu kože. Pojam celokupnog zdravlja bazira se na tri potporna ‘stuba’, a to su duh, koža i telo. Da bi oni dobro funkcionisali, potrebno je sledeće..

Nega kože izvana (preparatima i tretmanima)

Ono šta nam treba je podstaknuti izmenu ćelija, a to se u našem organizmu obično dešava svakih 28-35 dana. Brza izmena ćelija oslobađa kožu od onih slabih i oštećenih.  Iz tog razloga za blistavost lica preporučuju se eksfolirajući tretmani.

Pravilna prehrana i uzimanje dijetetskih proizvoda

Sveže voće i povrće sadrže vodu koja podstiče obnovu ćelija i čini ih zdravima. Zato bi bilo dobro u svaki obrok  uključiti sveže povrće ili voće. Nažalost , užurban način života često nam ne dozvoljava da se hranimo u skladu s preporučenim dnevnim količinama voća, povrća i proteina, stoga je uzimanje nekog dijetetskog proizvoda, jednostavno rešenje za brzu hidrataciju ćelija u telu.

Emocionalni sklad

Ukratko rečeno, družite se! Ako ste često sami, nesretni i nezadovoljni, vaša koža i telo počinju ubrzano stariti. Kako biste to izbegli,  otiđite na ručak s prijateljima, upišite školu plesa ili si jednostavno priuštite neki tretman lepote i otkrijte strast za životom. Sretan i otvoren um potreban je za celokupno zdravlje – iznutra i izvana.

Tri koraka za lepšu i zdraviju kožu

Čišćenje / Toniziranje: Očistite lice dva puta na dan kako bi uklonili:  nečistoće, šminku, površinske ćelije kože i masnoću. Upotrebljavajte tonik – najviše dva puta na dan – kako bi se održala pH-vrednost kože kao i pripremilo lice na sledeći korak u njezi.

Tretman / Reparacija: Ovo je najvažniji korak u njezi kože. Tretmanom obnove popravit ćeš nastalu štetu te poboljšali zdravlje kože. To je vrlo bitno i za obranu od vanjskih utjecaja.

Hidratacija / Zaštita:  Nanesite hidratantnu kremu kako bi se osvežila i zaštitila koža. Upotrebljavajte zaštitu od sunca svaki dan bez obzira na vremensku prognozu.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar