Dr Jasmina Lalošević: kako zategnuti opuštenu kožu na kolenima?

03-07-2020
Featured Video Play Icon

Opuštena koža u predelu kolena, problem je koji muči velik broj žena. Kako ga rešiti pomoću neinvazivnih metoda, otkriva dr Jasmina Lalošević, spec. Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu

Kolena na udaru pogleda

Kada koža počne da se opušta, bilo to usled gubitka prekomerne težine ili starenja, na udaru se među prvim regijama nađu kolena. Koža postaje opuštena, istanjena, naborana, beživotna te počinje da „visi“, što vrlo često predstavlja razlog zbog kojeg velik broj žena izbegava suknje iznad kolena. Neki neinvazivni tretmani uspešno tretiraju ovaj problem, i već  nakon nekoliko poseta klinici lepote, gube se sitne linije i nabori, koža postaje življa, prestaje da visi dobija mladalačku formu i čvrstinu.

Procena problema

”Često mi dolaze pacijentkinje sa problemom opuštene kože, pogotovo u predelu oko kolena. Ova regija je inače vrlo specifična jer nemamo dovoljno potkožnog masnog tkiva u ovom delu, a ako gubimo težinu ili naprosto starimo, nekako je logično…da se taj višak u tom predelu najviše ispoljava. Šta tada raditi? Zavisi kakav je problem i kakvo je stanje kože, zavisno od životne dobi a i o količini kolagena i elastina u koži.”, kaže dr Jasmina Lalošević – jedan od vodećih stručnjaka za antiejdžing.

Rešenje problema

”Navedeni problem možemo tretirati bilo nekim od mezoterapijskih koktela koji koji u sebi sadrže DMA supstancu koja dovodi do ”tajtening” efekta, ili neki od tretmana sa radio-talasima . Takođe, osim aparata iz porodice Venus Freeze – koji daju dobre rezultate, dobrim se pokazao i i Morpeus8 ,tretman koji ima 24 iglice – koje ulaze direktno u kožu i …. propuštaju radiotalasnu frekvenciju. Na taj način zaista dovode do učvrščivanja tkiva.”, zaključuje dr Lalošević.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar