Esthechoc: prva antiejdžing čokolada pegla bore i ima samo 38 kalorija

30-06-2020

Esthechoc je prva čokolada na svetu koja je u rezultatima sprovedenih kliničkih studija, pokazala da  ima moć  podmlađivanja kože . Sadrži 72% tamne čokolade i  2 grama šećera, radi čega ima  samo 38 kalorija.  Esthechoc je prepun moćnih polifenola koje sadrži kakao, a obogaćen  je i velikom koncentracijom astaksantina koji je  najjači poznati antioksidans

Novi slatkiš poboljšava cirkulaciju i tako usporava nastanak bora. Istraživanja su pokazala da svakodnevni unos do deset grama ove čokolade menja strukturu u raznim slojevima kože toliko, da se postiže efekat podmlađivanja za 10 godina.

Čokoladu nazvanu “estečok”, napravili su stručnjaci Univerziteta Kembridž. Oni tvrde da samo jedna kockica od oko 7,5 grama, sadrži toliko antioksidanata, koliko i file lososa sa Aljaske, i isto toliko polifenola, koji efikasno pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, kao što ima u 100 grama crne čokolade.

Ispitivanja su trajala nekoliko godina, a učesnici su tokom 7 dana, svakodnevno morali da pojedu jednu kockicu “estečoka”.  Dokazano je da im je slatkiš koji sadrži nešto više kakaoa, poboljšao cirkulaciju i delovao preventivno na proces nastanka bora. “Klinička testiranja su pokazala da se upalni proces u koži smanjio, a tkivo obnovilo”, rekao je dr Ivan Petaev, jedan od učesnika istraživanja

Kutija ovog antiejdžing dodatka ishrani, sadrži 21 čokoladicu, uz preporuku da se kozumira jedna dnevno. Cena joj je oko 6000 RSD.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar