Kako bi sprečila nastanak bora 45 godina se nije nasmejala

28-06-2020

U potrazi za konačnim odgovorima kako ostati mlade, ove su žene koristile jednostavne ali i pomalo neobične metode. Prva se nije smejala više od 45 godina , dok je druga radila baš suprotno. Cilj im je bio kontrolisanje mišiće lica , kako bi ono bilo  zauvek bez bora 

Tes u mladim danima

Žena koja se nikada ne smeje

Od svoje desete godine Tes Kristijan (55) se nikada nije nasmejala: “Nisam jadna ni frustrirana, volim život ali jednostavno ne osećam potrebu da pokazujem svoje osećaje hodajući uokolo s okruglim osmehom na licu.”, rekla je. Njena opsesija ”nesmejanjem” nije prestala čak ni nakon što je postala majka: “Posle Stivjeva rođenja, obuzela me radost, ali još uvek nisam osećala potrebu da se smešim”.

Tes danas

Tes smatra da da joj je upravo ”ozbiljno lice” pomoglo u očuvanju mladalačkog izgleda: “Mislim da je moja strategija prirodnija od botoksa i efikasnija od bilo koje skupe kreme za lice. Prijatelji me često zovu Mona Liza radi ”zagonetnog osmeha”, a ja im kažem da se i ona verovatno , poput mene zabavljala u miru bez previše vidljivih emocija. Zadovoljna sam svojim izgledom i mislim da radim dobru stvar za svoju lepotu.”, zaključila je Kristijanova.

Kristin kao trinaestogodišnjakinja (levo) i u dobi od 22 godine (desno)

Kristin se celoga života smejala

Za razliku od Tes, sedamdesetogodišnja Kristin Remnant ima drugačiju strategiju. Ona se se od osme godine života ne prestaje smejati: ”Sećam se kako sam gledala baku sa njenim prijateljima koji su tada bili u 60-ima. Njihova su čela bila ispunjena linijama, koje bi se posebno istakle kad bi se namrštili. Tada sam odlučila da se počnem što više smejati kako i ja ne bih dobila to ozbiljno lice. Otada su me svi znali kao srećno dete”, rekla je Kristin.

Kristin (75)

Krajem 20-ih primetila je kako njeni prijatelji dobijaju bore na svojim čelima, dok je ona toga bila pošteđena.  Iako je tokom život prošla i kroz jako teška stanja, Kristin se nikada nije namrštila: ”Suzdržavanje od namrštenja ubrzo mi se toliko ukorenilo u psihi da, se nisam  namrštila kad ni kad sam polagala vozački ispit u dobi od 32 godine; tokom porođaja svoje troje dece ili čak kad mi je umrla majka. Ova metoda se pokazala veoma efikasnom u sprečavanju nastanka bora na čelu., zaključila je Kristin.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar