Dr Jasmina Lalošević: nega kože posle skijanja

11-02-2019
Featured Video Play Icon

”Po povratku sa skijanja , našoj koži svakako treba nega, jer je ona pre svega izdehidrirana, suva i crvena. Često mislimo  da je lepo potamnela, ali najčešće je samo izmaltetirana niskom temperaturom i vetrom. Zbog toga bi kožu svakako trebalo trebalo malo ponegovati , nahraniti.”, otkriva dr Jasmina Lalošević, spec Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu 

Tretmani lepote vraćaju svežinu licu

”Kako bi vratili koži izgubljenu svežinu i sjaj nakon skijanja, potrebno se podvrgnuti nekom od standardnih tretmana za  negu lica: od hidradermija , oxy tretmana, nekih maski i slično….ali svakako bi bilo poželjno uraditi i neki tretman sa PRP-em naprimer. Tretman krvnom plazmom uvek dobro regeneriše kožu, a razlog za to posle skijanja – svakako postoji.”, kaže dr Lalošević.

Mezoterapiski kokteli za prosvetljenje tena 

U nezi kože lica posle skijanja svakako mogu pomoći i mezotetapiski kokteli pojašnjava dr Jasmina: ”Mezoterapijski kao  i kokteli koji obiluju vitaminom C, su svakako korisni u ovom periodu, jer  prosvetljuju kožu i dodatno je osvežavaju i osnažuju . Svakako bih pomenula i hijaluronske bustere. Hijaluronski busteri se koriste jednom u mesec ili tri meseca, u jednom ritmu koji kožu dodatno  hidrira.”

Hijaluronski busteri za hidro balans 

Dr Lalošević  ističe kako hijaluronski busteri nisu isto što i fileri: ”Razlika između hijaruronskih bustera i klasičnih hijaluronskih filera je u tome što se sa hijaluronskim busterima praktično tretira čitava površina kože. Oni na taj način omogućavaju mikrodepoe hijalurona, difuzno raspoređenih svuda u koži lica, i na taj način omogućavaju jedan  dobar tzv hidro balans.”

Ceo razgovor s dr Lalošević pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar