dr Jasmina Lalošević: podizanje obrva pomoću botoksa

24-03-2020
Featured Video Play Icon

Osim hirurškim putem, spuštene obrve veoma se efikasno mogu podići primenom botoksa. Tretman je nešto populatniji među ženskom populacijom , budući da muško lice ima drugačiju fizionomiju. Više o svemu otkriva dr Jasmina Lalošević, spec Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu 

Botoks podiže obrve

Sa godinama dolazi do postepenog pada čela i obrva, posebno njihovih spoljašnjih trećina. Pozicija obrva se razlikuje kod žena i kod muškaraca. Kod žena su obrve u idealnom slučaju iznad ivice orbite, dok kod muškaraca leže na ivici orbite. Medijalni i lateralni delovi obrve treba da budu u istom, horizontalnom nivou. Kada se obrve ”spuste” možemo ih osim hirurškim putem , tretirati i pomoću botoksa.

Rešenje za tužne oči

”Veoma često se dešava da imam pacijente koji naprosto imaju tužan izraz lica iz razloga što je medijalni deo obrve nekako podignutiji od lateralnih rubova, pa imaju oblik obrve prema dole. Međutim taj problem veome se efikasno rešava ubrizgavanjem botoksa u određene tačke na čelu odnosno obrvama”, kaže dr Jasmina Lalošević, stručnjak za antiejdžing.

Bitne su tačke injiciranja

Da bi se postigao određeni efekat, potrebno je dobro poznavati anatomiju i moguće tačke injiciranja botoksa. Nakon procene pacijentovih želja mora se izvršiti njegova klasifikacija, kako bi mu se predočila moguća rešenja i eventualne neželjene pojave. Gde će lekar injicirati botoks zavisi od toga koji deo obrve želi da koriguje, ali i od stanja drugih mišića.

Efekat nije vidljiv odmah

Kod pacijenta koji se prvi put tretira bolje je ići postepeno, da bi se posle izvesnog vremena postigao optimalan efekat ”Pomoću botoksa možemo da omogućimo nekim mišićima da podižu obrve, a neke druge da fiksiramo, kako bismo postigli željeni efekat. Sve se rešava u rekordnom roku a efekat tretmana vidljiv je već posle nekoliko dana. Delovanje botoksa je oko nekoliko meseci. ”, zaključila je dr Lalošević.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar