Dr Katarina Andjelkov: hirurška korekcija grudi daje sjajne i trajne rezultate

22-10-2021
Featured Video Play Icon

Sve o korekciji grudi, jednoj od najizvođenijih estetskih intervencija, otkriva dr Katarina Andjelkov – plastični i rekonstruktivni hirurg iz beogradske klinike Bel Prime

dr katarina andjelkov

Okrugli implantati za raskošniji dekolte, anatomski za prirodniji izgled

”Korekcija odnosno povećanje grudi pomoću silikonskih implantata, jedna je od najizvođenijih intervencija u našoj klinici.  Augmentacijom grudi može se povećati veličina i oblik dojki kao i postići proporcionalnost koja  će više odgovarati konfiguraciji vašeg tela. Na tržištu postoje dve vrste implantata:  okrugli i anatomski. Okrugli implantati se koriste u slučajevima kada se želi postići jedan uočljiviji  – raskošniji dekolte , dok anatomski daju prirodniji i diskretniji izgled grudi”, kaže dr Katarina Andjelkov – opšti, plastični i rekonstruktivni hirurg iz klinike Bel Prime.

Operativni tok prilikom korekcije grudi

Klasično uvećanje grudi pomoću silikonskim implantata, obavlja se pod opštom anestezijom.  Zavisno o stanju pacijenta primenjuje se najidealnija tehnika postavljanja implantata. Ugradnju je moguće obaviti ispod žlezde, ispod velikog grudnog mišića, ispod fascije velikog grudnog mišića ili dual plane tehnikom koja podrazumeva umetanje donjeg dela implantata ispod žlezde, a gornjeg dela ispod velikog grudnog mišića.  U zavisnosti od tehnike postavljanja i potrebe, rez može biti ispod grudi, u areoli bradavice a postoji  mogućnost da se procedura obavi kroz pazušnu jamu.

Lifting i smanjenje opuštenih grudi

Kod pacijentkinja koje imaju opuštene grudi, bez volumena i sa spuštenim bradavicama, pristupa se zahvatu podizanja grudi. Opuštanje grudi se prirodno dešava kod žena nakon rađanja i dojenja, većih varijacija u težini, kao i usled gubitka elastičnosti starenjem kože.  ”Operacijom se uklanja višak kože i masnog tkiva, a ostatak se preoblikuje specijalnim tehnikama tako da se dobije mlađi i jedriji izgled.  Podizanjem grudi se dobija čvršći i zaobljeniji izgled dojki, a može i da se smanji obim areole. Svi navedeni zahvati traju oko sat vremena, a oporavak je nekoliko dana, nakon čega se pacijentkinja može vratiti svakodnevnim obavezama ali uz izbegavanje većih telesnih napora”, zaključuje dr Andjelkov.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta. (Video pogledajte linkom na naš youtube kanal)

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar