Greške zbog kojih se kosa suši

24-10-2021

Kako bi regenerisali suvu kosu, počnite je prati sa šamponom koji je prirodan – bez sulfata i silikona, dodatnih sastojaka, koji će na najbolji način moći da oporavi izgled zapuštene i oštećene kose. Nakon toga, dodatna nega podrazumeva i maske, koje će takođe da nahrane suvu kosu 

Najčešći uzroci suve kose

Koristite oštre proizvode za kosu

Koristite presu za ispravljanje kose ili figaro za lokne

Primena hemijskih tretmana, uključujući farbanje, pramenove, blanš i hidrogen

Previše često sušite kosu fenom za kosu

Izlaganje vaše kose puno sunca, vetru ili suvom vazduhu

Kontakt sa hlorisanom vodom

Prekomerno pranje ili upotreba oštrog šampona uklanjaju prirodna ulja sa vaše kose

Nutritivni nedostaci

Izbegavajte proizvode na bazi alkohola

Kako sprečiti suvoću kose?

Odgovor leži u šamponu i maski za kosu. Šampon treba da bude prirodan, bez jakih sastojaka kao što su sulfati, parabeni i silikoni, jer oni  mogu da utiču na pojavu još većih oštećenja kose.  Maska za kosu, nanosi se na celu kosu, što je posebno važno, jer svaka dlaka dobija dubinsku negu. Drži se pola sata na kosi, a nakon toga ispira. Ukoliko vam je kosa suva, slobodno koristite maske svaki put kada perete kosu. Na taj način stižete do rezultata mnogo brže, a izgled kose će biti mnogo bolji.

Kućni tretman za oporavak kose

Maslinovo ulje je jedan od najpopularnijih kućnih lekova za suvu kosu. Osim maslinovog ulja, uz dobre rezultate možete koristiti i druga ulja: kokosovo, bademovo , ricinusovo ili ulje jojobe.  Pripremite bilo koje od navedenih ulja da bude toplo, a ne vrelo ulje. Nežno ga masirajte u kosu nekoliko minuta, a potom pokrijte kosu toplim peškirom i ostavite da stoji 30 do 45 minuta ili preko noći. Na kraju šamponirajte i isperite kosu. Ovaj tretman će ojačati i dodati sjaj suvoj kosi.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar