Dr Miroslav Đorđević: sve o estetici muških genitalija

10-09-2020
Featured Video Play Icon

Zahvaljujući raznim hirurškim procedurama, estetika muških genitalija postala je bliska i dostupna , širokim masama.  Povećanje ili podebljanje penisa više nisu naučna fantastika i obavljaju se brzo i efikasno. Koje su ostale najizvođenije intervencije na penisu, otkriva prof dr Miroslav Đorđević, urolog i stručnjak za rekonstruktivnu hirurgiju 

Estetika genitalija za sve uzraste

Estetika muških genitalija poslednjih je godina doživela svoj veliki boom. Razlog tome svakako su svetski trendovi koji su  nam, hteli mi to ili ne,  nametnuli lepotu kao apsolutni imperatuv vremena u kom živimo. Takve pacijente svakodnevno u svojoj ordinaciji susreće dr Miroslav Đorđević, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za rekonstruktivnu hirurgiju:  ” Što se tiče estetske hirurgije muških genitalija, mogu da kažem da je to danas jedno vrlo interesantno područje estetske medicine i ono je uglavnom vezano ne samo za mladu populaciju. Dakle, ne samo za mladiće, 25-35-40 godina, već i za malo stariju populaciju – osobe koje su već i preko 50 godina starosti.”

Penis je bio potpuno skriven nakon radikalnog obrezivanja (slika levo) . Ishod nakon operacije. Penis se potpuno oslobađa i rasteže (slika desno)

Metode ulepšavanja muških genitalija

Prof dr Đorđević otkriva kako postoje brojne metode koje se koriste za postizanje lepše estetike muških genitalija: ” Ono što naši pacijenti najviše žele i čemu naviše teže kod estetske hirurgije, jesu zahvati kojima se na neki način postiže volumen muškog polnog organa. Tu pre svega mislim na operacije koje se izvode kako bi se muški polni organ produžio. Dakle kako bi se postigao neki dobitak u dužini i normalno druga grupa operacija su one koje se koriste radi postizanja boljeg volumena , odnosno boljeg obima muškog polnog organa.”

Uklanjanje ožiljaka, papiloma i ostalih priraslica

Pored ovih intervencija koje su bazirane na uvećanju volumena muškog polnog organa, u estetskoj hirurgiji muških genitalija danas su veoma prisutne i neke druge korekcije na penisu: ”Jako dominira uklanjanje raznih ožiljaka, deformiteta, različitih priraslica…zatim različitih izraslina tipa papiloma, kondiloma itd. Ova vrsta hirurgije je minimalno invazivna i u današnje je vreme svedena na vrlo jednostavan pristup i na skoro pa intervenciju u lokalnoj anesteziji , gde se kroz vrlo kratko vreme postiže efekat i na neki način se ta psihoseksualna i psihosocijalna komponenta pacijenata koji se podvrgavaju intervencijama, jako podiže na mnogo viši nivo i daje neku veću dozu samopouzdanja u daljem seksualnom životu”, zaključuje dr Đorđević.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar