Dr Petar Dragić: Uradio sam više od 6000 laserskih operacija proširenih vena. Ovaj metod nema konkurencije, vremena oporavka ni kontraindikacija!

18-08-2017
Featured Video Play Icon

Dr Petar Dragić je jedan od najpoznatijih hirurga današnjice  za lečenje bolesti vena. Iza sebe ima više od šest hiljada urađenih laserskih operacija koje uspešno rešavaju problem proširenih vena,  osvajao je brojne nagrade na inostranim kongresima, te radi u četiri zemlje.  Uz sve navedeno, ovaj stručnjak  je tokom proteklih osam godina edukovao više od 100 lekara iz zemlje i inostranstva. Samo za portal Estetic , dr Dragić otkriva sve o laserskoj operaciji vena koja ga je učinila planetarno poznatim.

Vaša terapija u lečenju vena bitno se razlikuje od nekih standardnih metoda. Pojasnite nam u kratkim crtama, kako deluje laser na rešavanje ovog problema?

Laserske operacije su donele pravu revoluciju u lečenju proširenih vena jer se, za razliku od dosad uobičajenih hirurških metoda, one ne vade tj ” ne  čupaju” se  iz noge. Pored toga, ne postoje rezovi  i šavovi, a cela procedura se u rukama iskusnog lekara obavlja u lokalnoj anesteziji, u trajanju od svega  pola sata. Nakon toga pacijent odlazi kući, a period oporavka je smanjen na minimum.

Za vas je ovo rutinska operacija,  čim se obavlja samo pod lokalnom anestezijom?

Naša klinika je isključivo specijalizovana za laserske operacije. Postigli smo najveću seriju laserskih operacija na svetu i najveće iskustvo u ovoj oblasti, te na taj način usavršili i sveli ovu intervenciju, kako pacijenti kažu, na “lakšu od popravka zuba”.

Kakvi pacijenti su idealni za ovu vrstu zahvata?

Svi pacijenti koji imaju problem sa proširenim venama dobri su kandidati , a kontraindikacije su vrlo retke.

Rešava li ovaj metod problem sa venama trajno?

Bolest proširenih vena je hroničnog karaktera i nakon urađene intervencije  potrebne su periodične kontrole kako bi se postignuto stanje održavalo.

Koliko je pacijentu potrebno za oporavak?

Pacijent je odmah nakon intervencije pokretan i vraća se svojim aktivnostima. Praktično oporavak ne postoji!

I na kraju , koja je cena laserske operacije vena?

Cena ovog zahvata se određuje individualno na osnovu težine problema. U proseku košta 1500 evra po nozi.

Dr Petar Dragić je osnovao četiri klinike – u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici i Banja Luci koje su specijalizovane isključivo za laserske operacije vena i vensku estetiku (kapilari).

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar