Istraživanje pokazalo: pijte vino i topite kilograme!

20-08-2017

Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu u Vašingtonu, pokazali su da konzumiranje vina, ali u određenim količinama, zaista može da pomogne gubljenje kilograma. Stručnjaci upozoravaju da se ne zanosite previše sa ovim otkrićem jer dozvoljene su maksimum dve čaše dnevno.

Vino sadrži resveratrol, tip polifenola koji bele masti pretvaraju u bež, što ih čini lakšim za prirodno uklanjanje u organizmu. Polifenoli u voću, uključujući i resveratrol, jačaju gene koji povećavaju oksidaciju dijetetskih masti, tako da telo ne postaje preokupirano njima.

Resveratrol pretvara bele masti u bež, koje poput toplote sagorevaju lipide, pomažući telu da ostane izbalansirano i sprečavajući gojaznost i poremećaje metabolizma. Pored navedenog, vino i na druge načine može pozitivno da utiče na naš organizam.  Mnogi ne znaju da ovaj grožđani nektar  sadrži oko polovine od poznatih i čoveku potrebnih vitamina.

Kada pijemo vino u ispravnim količinama ono poboljšava funkcije pojedinih organa, rasterećuje, oslobađa straha i napetosti, otklanja smetnje pri spavanju, podstiče asocijativnost i stvaralačke strane ličnosti te doprinosi društvenosti i dobrom raspoloženju.

Za kraj još jednom podsećamo, ove blagodati vina osetićete samo ako se pridržavate doza koje su naveli stručnjaci!

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar