Dr Petru Dragiću u Sao Paulu uručeno prestižno priznanje struke – “Prvi svetski ambasador venske estetike”

22-02-2019

“Prvi svetski ambasador venske estetike” naziv je priznanja koje je dobio dr Petar Dragić na uglednom kongresu u Sao Paulu. Upravo struka je potvrdila da je on najbolji u venskoj laserskoj hirurgiji, ujedno i lekar koji je uradio najviše laserskih operacija vena na svetu 

Dr Petar Dragić je pokrenuo revoluciju među donedavnim metodama lečenja proširenih vena. Naime, laserska intervencija koju je je svojom inovacijom unapredio i doveo do savršenstva, u potpunosti je zamenila dosadašnje klasične hirurške načine rešenja ovog problema. U poređenju sa klasičnom hirurškom metodom – striping operacijom vena, ­lasersktehnika ima neuporedive prednosti.

”Ova nagrada je za mene zaista visoko prizanje na svetskom nivou koju dodeljuje tim stručnjaka iz Amerike, tj Latinske Amerike i Brazila – zemalja koji se najviše bave venskom estetikom. To je oblast koja se danas još uvek razvija i koja  predstavlja veoma efikasan način za lečenje vena i kapilara. ”, rekao je dr Petar Dragić.

Za razliku od klasičnog zahvata, laserska operacija obezbeđuje gotovo bezbolan postupak izlečenja, veoma je precizna jer se izvodi pomoću najsavremenije tehnike, pacijenti odmah napuštaju ambulantu i momentalno se vraćaju svakodnevnim aktivnostima. Ne postoje hirurški rezovi, postoperativni ožiljci, kao ni bolnost a period rehabilitacije ne traje duže od 2 dana.

”Kod ove vrste zahvata prvenstveno se  rešava zdravstveni problem sa venama i kapilarima, ali se pritom  iznimno pazi i na visoku estetiku .  Najveći izazov nam je lečenje kapilara, jer se radi o veoma malim krvnim sudovima, međutim najovija tehnologija koju koristimo, daje nam mogućnost tretiranja i najmanjih površina koje se ne mere u milimetrima već mikronima”, pojasnio je dr Dragić.

U poređenju sa laserskom metodom, klasična – striping operacija se obavlja u opštoj anesteziji i zasniva se na fizičkom odstranjivanju iii “kidanju” proširene vene, prilikom čega dolazi do stvaranja većeg potkožnog hematoma koii je izrazito bolan i dalja resorpcija praćena otokom traje više od mesec dana. Nakon zahvata ostaju trajni ožiljci na mestu hirurških rezova.

Više o ovoj laserskoj proceduri možete pogledati u videu u nastavku ..

FOTO: Dr Petar Dragić privatni album

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar