Jedite mladi kravlji sir pre odlaska u krevet i mršavite dok spavate

21-02-2019

Mršavljenje nikad nije lak proces i na isti utiče veliki broj naših navika. No čini se ono i ne mora biti tako teško. Rezultati istraživanja britanskih naučnika,  pokazali su da konzumiranje mladog kravljeg sira pred spavanje, može podstaknuti brži rad metabolizma

Naime, u nedavno sprovedenom istraživanju, koje je objavljeno u magazinu “British Journal of Nutrition”, naučnici su potvrdili da je moguće skidati kilograme u snu, naravno uz korigovanu ishranu. Otkrili su i koju to namirnicu treba da konzumiramo pola sata pre spavanja da bi omogućili mršavljenje.   Reč je o mladom kravljem siru!


Utvrđeno je da je čak i samo 30 grama mladog sira dovoljno da pozitivno deluje na regeneraciju mišića i ubrzavanje metabolizma, a sve zahvaljujući kazeinu  (belančevini koja se nalazi u mlečnim proizvodima i siru).
Kazein se duže vari, i više sati obezbeđuje mišiće vrednim belančevinama, pa telo ne mora za dobija energije da posegne za vlastitim belančevinama, nego će se poslužiti ugljenim hidratima i masnoćama.

Ukoliko pak iz nekog razloga ne jedete kravlji sir, dobra alternativa je i proteinski šejk koji u sebi sadrži kazein. Britanski istraživači su istakli da je reakcija organizma vrlo slična.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar