Četkica za zube sa veštačkom inteligencijom, analizira pljuvačku i deli vam savete

19-02-2019
Featured Video Play Icon

Već neko vreme na tržištu se može pronaći  ”prva četkica za zube sa veštačkom inteligencijom”.  Ara  funkcioniše pomoću aplikacije i bluetootha a prepoznaje emotivno stanje korisnika i prenosi mu poruke podrške dok pere zube. Cena joj je 13 500 RSD

Četkica funkcioniše pomoću mobilne aplikacije

Četkica koristi Bluetooth s niskom potrošnjom energije za povezivanje s aplikacijom koja prikazuje podatke o četkanju, uključujući učestalost, trajanje i pokrivena područja. Ali čak i kada nije povezana s aplikacijom, ona i dalje prikuplja i sprema te podatke dok ih ne prenese tokom automatske sinkronizacije.  Po sposobnosti rada u “offline-u” prva je u industriji.”, rekao je osnivač i izvršni direktor Kolibreea Tomas Serval.

Analizira pljuvačku i deli savete

Inteligentna četkica za zube Ara,  ne priča napamet, već analizira pljuvačku korisnika, što joj omogućava da proceni kakva vrsta emotivne podrške mu je potrebna na početku dana ili dok se sprema za spavanje.” Tim za istraživanje i razvoj instituta koji je proizveo ovu četkicu za zube sproveo je klinička istraživanja na više od stotinu ispitanika u periodu od pet meseci, zaključivši da su usta “ogledalo tela”, te da se analizom pljuvačke mogu utvrditi potrebe i navike koje odgovaraju životnom stilu korisnika.

Za 13 500 dinara do pametne četkice

I ono najvažnije, Ara čisti zube poput drugih električnih četkica za zube, koristeći vlakna i zvučne vibracije za efikasno uklanjanje naslaga. Cena joj je 129 američkih dolara.  Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Arhiv / Colibri

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar