Taradži P. Henson: u Holivudu se na muško starenje gleda sa simpatijama, dok glumice imaju rok trajanja

18-02-2019

U novom intervjuu za Refinery29,  glumica Taradži P. Henson je progovorila o starenju, svom skorašnjem 50. rođendanu i tome kako se žene nose sa starenjem u filmskoj industriji,  koja još uvek po tom pitanju, ne tretira muškarce i žene jednako

Samohrana majka i filmska zvezda 

Taradži je samohrana majka i crnkinja u Holivudu, koja iza sebe ima vrlo uspešnu karijeru. Nominovana je za Oskara za svoju ulogu u filmovima “The Curious Case of Benjamin Button”, a 2015. je za ulogu u seriji “Empire” osvojila Critics Choice Television Award i tako postala prva crnkinja u historiji kojoj je to uspelo.

Na starenje muškarca i žene se u Holivudu ne gleda jednako

Iduće godine Hensonova će napuniti 50 godina, , a u intervjuu za Refinery29 osvrnula se na starenje u filmskoj industriji. “Muškarci uopšte nemaju dobnu granicu. Nisam videla muškarca koji je prestao raditi jer mu ispada kosa ili je dobio pivski stomak. Zašto bi žene morale imati granicu? Vajola Dejvis, Ređina King i ja se protiv toga borimo, želimo srušiti taj zid. Još uvek smo talentovane, zašto bismo prestale raditi?”, rekla je glumica.

Ne možete se zamrznuti, treba živeti život 

Dodala je i da je sjajno što ima sve više filmova, kao što je “Hidden Figures” u kojem i sama glumi, a koje predvode žene. Što se tiče starenja, vlastitih godina se ne boji:  “To jednostavno treba prihvatiti i pokušati stariti s dostojanstvom. Ne možete se zamrznuti. Ne! Treba živeti život. Volim se smejati, volim spavati, pijem puno vode i imam dobre gene. Moja baka ne izgleda ni dana starija od 70, a već su joj 94.”, zaključila je Taraji.

FOTO: Instagram Taraji P. Henson 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar