Dr Bagatin: trendovi u estetskoj hirurgiji su kombinovanje nekoliko tehnika i liposkulpturiranje

17-02-2019
Featured Video Play Icon

U poslednje vreme sve više se razvijaju nove i efikasnije  hirurške tehnike koje se koriste prilikom podmlađivanja pacijenta. Lekarima u tome takođe pomaže i aparatura koje je tehnički sofisticiranija nego pre. Više o  trendovima u estetskoj hirurgiji , znaju dr Tomica i dr Dinko Bagatin 

Pacijentkinja pre i posle fejsliftinga

Kombinacija invazivnih i neinvazivnih metoda

”Što se tiče lica, gledamo da koristimo invazivne i neinvazivne tehnike. U našoj klinici radimo neke često radimo neke ozbiljnije tehnike poput dubokog fejsliftinga, pomoću kojeg dobijemo zategnutu kožu na licu i vratu.  U poslednje vreme imamo i više zahteva za podizanjem obrva.

dr Tomica Bagatin , spec maksilofacijalne hirurgije i sub. plastične hirurgije glave i vrata

Na kraju sve i dodatno konturiramo sa filerima ili sa Vistabelom, odnosno sa nekim neinvazivnim tretmanima. Gledamo da sveukupno dobijemo bolji izgled lica, a ne samo jedna tačka da se gleda. Ni fejslifting ne rešava sve, zato možemo uraditi više stvari odjednom, možemo uraditi i nos , kapke, uši … sve to kako bi sveukopno dobili lepši izgled lica. ”, rekao je dr Tomica Bagatin, spec maksilofacijalne i sub. plastične hirurgije lica i vrata.

dr Dinko Bagatin – estetski hirurg u društvu pevačice Indire Levak.

Liposkulpuriranje na svim delovima tela

Dr Dinko Bagatin, pojašnjava kako je liposkulpturiranje postalo globalni trend koji se koristi u oblikovanju svih delova tela: ”Prema onome šta sam ja vidio ove i prošle godine na kongresima, je da se više koristi liposukcija, kao jedan dodatak svim metodama koje se rade, da bi se dobila bolja kontura i tela i vrata …i da bi dobili što bolji rezultat.

I onda , kad već radimo npr oblikovanje tela , spreda, straga, , da dobijemo tu jednu lepu konturu , onda nam je cilj da još konturiramo i zadnjicu…i na taj način dobijemo da ona ima više volumena , i da nam  lepše i prirodnije izgleda. Ja smatram da se ne može vežbom dobiti takva zadnjica, da izgleda baš idealno kako želite , već joj treba pomoć. ”, dodao je dr Dinko – spec opšte , sub. plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Prirodnost pre svega

”Gledamo da napravimo bolje ljude ali onakve kakvi jesu. Znači samo poboljšavamo neke naše prirodne karakteristike. Ne želimo napraviti čudne neobične ljude..Naglašavamo prirodne kvalitete , i rešavamo možda neke negativne stvari na licu. ”, zaključio je dr Tomica Bagatin. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar