Istraživanje potvrdilo: negovane usne podmlađuju žene

16-02-2019
Featured Video Play Icon

Negovane ženske usne oduvek su privlačile muške poglede kao i mamile im uzdahe.  No da li ste znali da vas one uveliko mogu i podmladiti, pokazali su rezultati nekoliko sprovedenih studija 

”Iznenadili smo se kad smo identifikovali ljude koji izgledaju mlado za svoje godine, jer svi su imali punije usne. To je genetska karakteristika i relativno se lako može meriti” – pojasnili su istraživači. Otkriće je potvrdilo zašto su glumice poput Merilin Monro i Anđeline Džoli  planetarno popularne.

Muške i ženske usne su najpunije za vreme  puberteta, i to je razlog zbog kojeg nam starije žene s punim usnama izgledaju mlado. Naučno je dokazano da se usne počinju smanjivati između 30-ih i 40-ih. U studiji su analizirana 102 lica holandskih  blizanaca od 59 do 81 godine i 162 pojedinačna lica belih Britanki starih između 45 i 75 godina.

Otkriveno je da su nastale bore i fleke od sunca te starosti , pod velikim uticajem genetskih i klimatskih faktora. Najtanje usne ispitanika iznosile su 3 mm, dok su najdeblje bile 2,2 cm.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar