Dr Vladislav Ribnikar: silikonski implantati za jagodice imaju već definisanu formu

31-07-2023
Featured Video Play Icon

Povećanje jagodica postao je veoma tražen tretman lepote u poslednje vreme. Njime se postiže privlačniji izgled i popunjavaju praznine na licu, nastale usled starenja. Dva su načina za povećanje jagodica : invazivni i i neinvazivni. Koje su prednosti a koje mane obe metode, otkriva dr Vladislav Ribnikar –  specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju

dr Vladislav Ribnikar – specijalista za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju

Dodavanje volumena jagodicama

Jagodice su vrlo bitne jer daju taj jedan mladalački i zategnuti izgled i muškom i ženskom licu.  To je i glavni razlog da su tretmani jagodica, pogotovo u poslednje vreme , veoma popularni. Postoje dva načina za njihovo povećanje . Jedan od njih  je hirurški i podrazumeva povećanje  implantatima. U pitanju su silikonski implantati koji imitiraju oblik jagodice , i koji se plasiraju u tu regiju jagodice, obično kroz rezove u usnoj duplji . Ti su rezovi gde su ožiljci potpuno nevidljivi  jer su unutar usne duplje.

Postoje razne vrste i oblici silikonskih implantata za jagodice

Hirurško povećanje silikonskim implantatima

Kada govorimo o hirurškom povećanju jagodica pomoću implantata, prva mogućnost je najčešće, tzv intraoralni put, što znači da je rez praktično u predelu gornjeg dela usne duplje. To je mali rez , od otprilike 2cm . Kroz taj rez se napravi tunel do jagodice , i tu se plasira implantat…..Postoji i druga metoda, koja je malo tehnički izazovnija, a to je sa rezom kroz donji kapak – dakle odozgo. To se obično radi , kad se radi i operacija donjih kapaka, i malo je komplikovaniji put.  Treći način je, da se implantati stave kroz rez od fejsliftinga, ali to se radi naravno , samo ukoliko se radi i fejslifting u isto vreme.

Povećanje jagodica hijaluronskim filerima

Povećanje jagodica  različitim vrstama filera

Druga opcija, koja je možda u poslednje vreme nešto popularnija, zato što nije operativna, je povećanje jagodica različitim vrstama filera,  kao što su fileri na bazi hijaluronske kiseline , ili fileri na bazi kalcijum hidroksipatita. Danas postoje fileri hijaluronske kiseline, koji traju nešto  duže,  do dve godine a nekada čak i duže od toga. Postoji i za i protiv, i za jednu i za drugu metodu. Naravno, fileri koliko god dugo da traju, ne mogu da traju toliko dugo kao implantat jer implantat je praktično doživotan.

NIAMTU – cosmetic facial surgery:  pacijentkinja pre i posle ugradnje silikonskih implantata u jagodice

Da li je bolja invazivna ili neinvazivna metoda?

Povećanje jagodica filerima je jedna ambulantna procedura, koja je brza, ne zahteva operaciju, ne zahteva uslove hirurške operacione sale i slično. Ali sa druge strane implantati imaju svoje prednosti, ne samo što duže traju , već zato što nisu skloni oticanjima , kao npr hijaluronski fileri, i daju vrlo definisan oblik jagodica jer su oni već fabrički proizvedeni tako da imaju definisanu formu , dok je filerima tu tzv definiciju, postići veoma teško.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar