Tehnologija u službi lepote: pacijenti pre operacije, tačno znaju kako će izgledati posle

23-10-2018
Featured Video Play Icon

Poslednjih godina , koriste se posebni aparati i kompjuterski softveri poput Vectre, koji nude simulaciju odnosno prikaz kako će pacijent da izgleda nakon hirurškog zahvata. Sve o novoj tehnologiji koja se koristi u estetskoj hirurgiji, otkriva dr Vladislav Ribnikar 

”To je jedno izuzetno pomagalo u našem poslu. Mi fotofrafišemo posebnim aparatom, odnosno skenerom, pacijenta, i na ekranu dobijamo totalno trodimenzionalnu sliku. Ono što je recimo mene posebno oduševilo, ajde da kažem kod grudi .. što program odmah, kako napravi trodimenzionalnu fotku ….odmah registruje asimetriju grudi, u kubicima nam da kubikaže postojećih dojki”, pojašnjava dr Ribnikar.

”Odmah nam daje visine bradavica, širine areola, Sve ono što smo do jučer merili santimetrom lenjirom, on ustvari mnogo preciznije od ljudskog oka sve to izmeri. Onda se to naravno, pokaže pacijentkinji . A onda kad mi u tom virtuelnom svetu recimo stavimo implantat od 300 kubika, on nam odmah pokaže veoma blisko, kako će da izgleda.”, dodao je.

”Sa mnogo parametara u programu mi možemo i  da kažemo kakva je debljina kože pacijentkinje, koliko ima godina naravno,  koji implantat ćemo da stavimo, koju kubikažu… i dobijamo vrlo približnu sliku onoga što će ona u realnosti da dobije.”, zaključio je. Ceo razgovor sa dr Ribnikarom u kom otkriva i budućnost estetske hirurgije  sa hologramskim prikazima, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar