Lek za lepe i zdrave nokte krije se u vašoj kuhinji

22-10-2018

Ukoliko vam problem zadaju krti, lomljivi nokti, koji se uz to i listaju, ne morate da kupujete skupocene kreme kako biste rešili ovaj problem. Sve što vam treba nalazi se u vašoj kuhinji

Maslinovo ulje za regeneraciju

Oštećeni nokti mogu se regenerisati, redovnom upotrebom maslinovog ulja koje je bogato vitaminom E. Dovoljno je da ga malo zagrejete, a potom pred spavanje uljem pet minuta masirate nokte. Na kraju navucite pamučne rukavice i tako prespavajte. Ulje će tako prodreti duboko u kožu i ploču nokta.

Citrusno voće za jačanje noktiju

Veoma učinkoviti u rešenju navedenog problema su i sok od limuna ili pomorandže. Ovo citrusno voće bogato je vitaminom C koji povećava proizvodnju kolagena, a poseduje i folnu kiselinu važnu za rast noktiju. Ukoliko nekoliko sedmica u kontinuitetu budete držali nokte po desetak minuta potopljene u sok od pomorandže, primetićete da brže rastu.

Rešite se žutila i ubrzajte rast noktiju

Žutilo  ćete lako eliminisati uz pomoć limunovog soka, a ako jednoj kašiki soka dodate tri kašike maslinovog ulja, mešavinu zagrejte i zatim u nju potopite vrhove prstiju.Zahvaljujući ovom starom receptu  nokti će brže rasti. Za najbolje rezultate , tretman je važno raditi u kontinuitetu.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar