Drevne recepture za eliksire mladosti i lepote sa 4 strane sveta

20-01-2018

Tokom istorije mnogi su alhemičari i iscelitelji pokušavali da pronađu eliksir besmrtnosti, dugovečnosti i lepote. Širom sveta  istraživali su razne biljke i  kristale, od kojih su slagali lekovite recepture.  Neke su uprkos vremenu i golemoj udaljenosti ostale sačuvane. Otkrijte im sastav i isprobajte delotvornost.

Egipatski čaj

U starom Egiptu bio je vrlo popularan čaj od sudanske ruže – hibiskusa. Arheolozi su pronašli njegove ostatke u piramidama, a kao piće ostao je popularan do današnjeg vremena. Hibiskus je bogat antioksidansima koji štite kožu od starenja, tako da redovna konzumacija čaja hibiskusa omogućava duže očuvanje mladosti i lepote.

Tibetanska pitka voda

Stavite u teglu, dimni i roze kvarc, ametist, karneol i ahat, prelijte provrelom vodom i ostavite 8-10 sati na suncu. Takva voda pomlađuje, daje vitalnost i služi kao prevencija od raznih bolesti. Pijte je svakodnevno 2 3 šoljice, koristite za losione, omekšavanje kože, elastičnost, izglađivanje bora, kao i za posekotine, modrice i opekotine.

Istočni eliksir mladosti

Pomešajte 100 ml soka od limuna, 200 grama meda i 50 ml maslinovog ulja i uzimajte svako jutro jednu kašičicu na prazan želudac. Možete ga i svežeg pripremati svako jutro tako da pomešate 1 kašiku svežeg soka od limuna, 2 kašike meda i pola kašike maslinovog ulja. Koristeći ovaj eliksir, izgledaćete mlađe, poboljšati ten, izbistriti oči, poboljšati probavu i verovatno nikad nećete znati šta je skleroza.

Kavkasko piće dugovečnosti

Prelijte 25 grama korena komorača s jednim litrom provrele vode, kuvajte 2 minuta i ostavite da odstoji 10 minuta. Pijte 3 šoljice na dan.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar