Ekspresno zalečite ispucale usne na prirodan način

05-12-2022

Na pojavu ispucalih usana utiče mnogo faktora. Razlog im može biti posledica prehlade, dehidriranja, grickanja usne ili hladnoća.  Međutim, ne morate uvek da koristite balzam za usne već vam mogu pomoći i prirodna sredstva. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da rešite ovaj problem

Šećer

Piling usana može pomoći u uklanjanju odumrlih ćelija, čime će  se koža usana brže obnoviti i povratiti mekoću. Pomešajte dve kašičice šećera i kašičicu meda. Stavite pastu na usne i držite nekoliko minuta. Zatim nežnim pokretima utrljavajte smesu na i oko usana kako biste odstranili mrtve ćelije i isperite usne mlakom vodom.

Med

Med ima neverovatne isceliteljske moći i deluje blagotvorno na ispucale usne. Jednostavno ga nanesite na usne nekoliko puta dnevno. Možete napraviti i mešavinu glicerina i meda i naneti na usne pre spavanja. Ujutro će vam usne biti mekše nego ikad.

Latice ruže

Mirisne ruže vam mogu ulepšati dom, ali i pomoći kada vam ispucale usne stvaraju neugodan osećaj. Ovaj lek će povratiti vlažnost usnama i pružiti zdravu boju. Operite šaku latica ruže i potopite ih u činiju mleka (može i u glicerin umesto mleka). Nakon nekoliko sati izgnječite latice da se napravi pasta. Smesu nanesite na usne dva ili tri puta na dan kao i pre spavanja.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar