MD kodovi: koordinate za postizanje optimalnih rezultata podmlađivanja, uz upotrebu minimalne količine hijalurona

07-12-2022

MD kodovi su zapravo koordinate , koje lekaru pomažu da ubrizgavanjem minimalne količine  hijaluronske kiseline , u određene tačke na licu, postigne maksimalan efekat podmlađivanja.  Jedino pomoću MD kodova moguće je uraditi čuvenii  neinvazivni ”Fejslifting u 8 tačaka”

Šta su MD kodovi?

MD kodovi su otkriće brazilskog plastičnog hirurga Mauricia de Maja, a predstavljaju tačke na licu čijim se tretmanom postiže maksimalan efekat podmlađivanja. Na licu postoji 75 tačaka i to su zapravo kritična mesta gde se tokom procesa starenja dešavaju najveće promene i čijim tretmanom vršimo reverziju posledica starenja. Naravno, proces starenja je vrlo individualan i nije potrebno kod svakog pacijenta da se tretira svih 75 kodova,  kako bi se postigao efekat podmlađivanja.

Pomoću kodova do transformacije lica

Ključna stvar prilikom podmlađivanja je pravilna selekcija kodova prilagođena svakom pacijentu. Samo pod tim uslovom MD kodovi su moćno oružje koje je u stanju da napravi neverovatnu transformaciju. MD kodovi se sem za podmlađivanje mogu koristiti i za preoblikovanje  različitih elemenata na licu, kako bi se ispravile nepravilnosti, postigla simetrija i harmonizovalo lice.

8 point lift

Iako se primenom tehnike MD kodova može uraditi mnogo toga na licu, nehirurški lifting lica se može postići jedino njihovim praćenjem. Planetarno popularni lifting lica u 8 tačaka (engl. 8-point lift) je napravio revoluciju u estetskoj medicini i mnoge pacijente spasio hirurškog noža. Lifting lica u 8 tačaka podrazumeva apliciranje hijaluronske kiseline u kritične kodove čime se postiže podizanje lica, nadoknada volumena i snažan efekat podmlađivanja.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar