Fejslift bez ožiljaka postoji ali nije za svakog

07-10-2023
Featured Video Play Icon

Fejslifting bez ožiljaka zaista postoji ali je pitanje jeste li pravi kandidat za njega? Ukoliko niste a podvrgnete se ovoj hirurškoj intervenciji, velike su šanse da će rezultat biti lošiji od stanja pre operacije 

Operacija se izvodi pomoću ensoskopa i rezova skrivenih u kosi

Facelift bez ožiljaka nije za svakoga

Brz način života potpomognut procesom starenja,  utiče na  opuštanje lica i obraza kao i stvaranje  dubokih bora. Kako bi trajno  rešili navedene probleme, mnogi razmišljaju o hirurškom  fejsliftingu ali im najveću brigu zadaje potencijalni ožiljak. Naše lice je uvek vidljivo,  zato je loše ožiljke teško – ako ne i nemoguće  sakriti. To je i glavni razlog zbog kojeg se promiče scarless facelift, odnosno lifting lica bez ožiljaka. Međutim, “fejslifting bez ožiljaka” nije prikladan za svakog pacijenta,  jer ukoliko niste pravi kandidat, vaši će rezultati biti lošiji od sadašnjeg izgleda.

pre i posle endoskopskog fejsliftinga

Šta je fejslift bez ožiljaka?

Facelifting bez ožiljaka je dizajniran za zatezanje tkiva lica- bez tradicionalnog reza ispred uva. Ova tehnika koristi endoskop (malu kameru veličine olovke) koji hirurgu omogućava vizualni pregled tkiva ispod kože, bez potrebe za otvaranjem i podizanjem kože u potpunosti. Umetanjem ovih kamera u male, skrivene rezove u temporalnom području, hirurzi mogu zategnuti i premestiti tkiva u području gornje i srednje trećine lica. Idealan kandidat za zatezanje lica bez ožiljaka općenito je mlađi pacijent, često u dobi između 30 i 50 godina, kod kojeg je vidljivo opušteno tkivo, ali ne i višak kože.

Ko treba da izbegava ovu hiruršku proceduru?

Za  pacijente koji ispunjavaju uslove , lifting lica bez ožiljaka ili endoskopski lifting je idealna tehnika podmlađivanja  i daće značajne rezultate; međutim, morate biti pravi kandidat.  Budući da je facelifting bez ožiljaka endoskopski postupak  (što znači da se jedini rezovi rade unutar linije kose i iznimno su mali) — ne postoji način za uklanjanje viška kože, što je uobičajeno kod starijih pacijenata.  ”Scarless facelift” omogućuje  hirurzima samo zatezanje ispod kože,  što je za većinu pacijenata polovina njihovih problema sa starenjem lica.

Kako se izvodi facelift bez ožiljaka, pogledajte u video animaciji na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar