Fototerapija uz ekstrakt zelenog čaja za snažniji efekat podmlađivanja

18-10-2022

Kombinacija LED dioda i losiona od ekstrakta zelenog čaja deluje deset puta brže nego sličan tretman za redukciju bora, koji se sprovodi samo svetlećim diodama.  Ovo otkriće nemačkih naučnika predstavlja temelj daljih programa za podmlađivanje lica 

Ekstrakt zelenog čaja i LED diode

Osim svoje lekovitosti i uspešne borbe protiv raznolikih bolesti, zeleni čaj pokazao se učinkovit i kao sredstvo za ulepšavanje i brobu protiv bora. Naime, kombinacija terapije sa svetlećim diodama i ekstraktom zelenog čaja pokazala se uspešna u uklanjanju bora na licu, čak mnogo više u odnosu na konvencionalne terapije, tvrde nemački naučnici.

LED maska za podmlađivanje

Fototerapija uz snažan antioksidans

Izlaganjem snažnoj fototerapiji stvaraju se visoki nivoi reaktivnih jedinjenja kiseonika, koji može oštetiti ćelije tkiva. Pokušavajući da ublaže taj učinak, naučnici su kombinovali fototerapiju sa snažnim antioksidansom iz ekstrakta zelenog čaja. Kad su primenili taj tretman za smanjivanje bora na licu, primetili su da djeluje deset puta brže od same fototerapije.

Kućni tretman sa iskoriščenim kesicama zelenog čaja

Ukoliko kod kuće nemate svetleće diode, slobodno stavite iskorišćene kesice zelenog čaja na lice i držite ih najmanje pola sata. Učinak će biti vidljiv već posle jednog tretmana. Za one koji se bore protiv crvenila i iritacije,ovaj tretman ima odličan umirujući efekat, a takođe smanjuje i osećaj svraba. Pored toga, kofein u zelenom čaju smanjuje nadutost i otečenost očiju. Antibakterijska svojstva zelenog čaja su odlična u borbi protiv akni, a tanini utiču na sposobnost skupljanja i širenja tkiva, čime se smanjuje prekomerno lučenje sebuma i neutrališe stvaranje preterano masne kože.

FOTO: arhiv

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar